Makt korrumperar

13:00 25 Sep 2014

Jag chattade med chefen för ett par dagar sedan om vilken restaurang jag skulle recensera till kommande nummer, men mitt schema är rätt späckat och jag hade bara en söndag att göra det på.

Jag: ”Alla jävla lyxrestauranger har söndagsstängt, jag blir förbannad.”

Chefen: ”Men vad i? Jag tog ju in dig för att du är mästare på sunkkrogar.”

 

Här stannade jag upp. Vad sysslar jag egentligen med? Bjuder med brudar när jag glider runt och recenserar lyxkrogar för att flasha. Vad är det för jävla liv? Jag måste ruska om mig själv, vakna och åter bli personen som brukade bo med gruvarbetare i Pajala och svära åt snobbar. Inte dagens sliskiga douche.

Nej, min dröm är inte att sitta på en finkrog och bli verbalt avrunkad av en lismande servitör. Min dröm är att hoppa på motorcykeln ut i någon öken och på vägen dit brumma in på en rastplats. Knäppa iväg fimpen, slå upp dörrarna till den slitna vägkrogen och ropa ”DAGENS” till den överviktiga och tandlösa kocken.

För att få ordning på kontot vill jag denna månad därför bara tipsa om riktigt sunkiga, men goa hak.

 

 

Bäst just nu

 

O’Learys Centralstationen

Drottningtorget 5, tel 031-15 01 78, olearys.se/goteborgcentral

Det går egentligen emot alla principer att tipsa om en fejkkedja som O’Learys, min Bostonsläkt vänder sig i gravkammaren. Maten är vad maten är, däremot har de fantastiska sittplatser med fönster ut i stressen där du kan sitta i timmar och titta på folket som susar igenom Centralstationen.

Öppet: sön–ons 11-23, tors 11–00, fre–lör 11–01

 

Aberdeen

Sveavägen 29, tel 031-13 33 00

Det finns faktiskt en kinakrog som heter Aberdeen och har inredning som en skotsk pub. Enligt rykten ska ägarna komma från Hong Kong-statsdelen med samma namn som grundades av skotska emigranter. Att statsdelen finns är säkert, om historien stämmer vettefan. Men här dricker du din stor stark i fred, omgiven av tystnad och ensamma män.

Öppet: mån–sön 15-23

 

Kellys

Andra Långgatan 28, tel 031-42 19 19

Alltså, pizzorna är goda, även de veganska, så är det. Ölen är hyfsat billig och klientelet gör att du känner dig uppklädd för Nobelmiddag i jämförelse. Här har jag sett och hört det mesta om bägge sidor lagen, men nu är det lite mer städat än för några år sedan.

Öppet: sön–tors 17–01, fre–lör 17–02

 

Café Skogen

Slottskogsgatan 53

Inget snack – här plöjer du dig mellan Lützendimmor av baconos och blåställsklädda knegare. Aldrig blir arbetarromantiken så stor som på Café Skogen i Majornas hjärta. Stäng av din iPhone och låsas att du inte röstar på FI för en liten stund.

Öppet: mån–fre 06–14, lör 08–14, sön 10–14

Stad: 
Kategori: 
Publicerad i tidning: 

Texten har även publicerats i Nöjesguiden nr 08, 2014.

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Krogrecensioner

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!