Krogöppningar i Malmö och Lund 2015

08:00 5 Jan 2015

Rustikt från Kitchen & Table, en av de restauranger som Malmö och Lund har att se fram emot under 2015

Vi vinkar hejdå till 2014 och tackar för ett helt gäng intressanta restaurangtillskott som Snapphane, Saltimporten Canteens nya lunchkoncept, Lyrans Matbar och nyöppningen av Tempo, bara för att nämna några! Nu är det dags att blicka framåt. Redan under första delen av 2015 har vi mycket att se fram emot i krogväg. 

1. Kvarteret Åkern
Ivan Jurman, tidigare kock på Bastard och Smak, öppnar kvarterskrog med ambitioner! Tre av fem rätter kommer att vara helvegetariska och övriga två kommer ha fisk eller kött som komplement till rätternas huvudrollsinnehavare grönsakerna. Restaurangen var planerad att öppna redan under hösten 2014, men har fördröjts. Nu är det inte långt kvar och alltså dags att börja hänga på låset.

2. Savoy Grill
Malmöklassikern Savoy Grill återuppstår från de döda och får nya krökare i form av Niklas Billsten och Joakim Nilsson från gamla Johan P. Det blir fokus på grillat över öppen eld med köket mitt i matsalen. Dessutom innebär nyöppningen av Savoy Grill ett hett tillskott på Malmös cocktailscen.

3. Kitchen & Table
Stjärnkocken Marcus Samuelsson slår upp amerikansk/svensk "fun dining" på 25:e våningen i Clarion Hotel & Congress Malmö Live, som öppnar i Maj 2015. Kitchen & Table-konceptet bygger på smaker från hela världen filtrerat genom Samuelssons erfarenheter från New York och med en lokal touch av Malmös egna unika matlandskap. Frida Nilsson som är känd från tv-programmet Kockarnas Kamp och har bakgrund från Gastrologik i Stockholm kommer att chefa. På samma våning finner vi dessutom en skybar med utsikt över hela malmö.

4. Eatery Social Taqueria 
Förutom Kitchen & Table öppnar Marcus Samuelsson en mexikansk restaurang med after work vibe på bottenplanet av nya Clarion Hotel & Congress Malmö Live. Även här hittar vi Frida Nilsson bakom spakarna. Det blir latinamerikanskt käk som mole, färskfyllda vetetortillas och tacos som serveras på två våningar i livfylld miljö med galleri, konstinstallationer och musikfokus.

5. Beijing 8
Dumplingskedjan expanderar under 2015 med fyra nya restauranger varav en i Lund. I nuläget finns Beijing8 på sju adresser, främst i Stockholm. Under sommaren har Beijing8 dessutom testat sina produkter i dagligvaruhandeln med strålande resultat.
– Vi har gjort en analys av det och det har mottagits väl. Så nu ska vi rulla ut ännu mer, en ganska aggressiv expansion, säger Mikael Ljunggren som är ägare av Beijing8. Planen är att finnas i 400 butiker inom några år, fortsätter han. Grattis Lund!

6. Salt och Sill
Tjörnbaserade sillälskarna från skärgårdskrogen Salt och Sill öppnar matbar och delikatessdisk på Malmö Centralstation i februari 2015.
– Vi ser fram emot att möta Skåne och Malmö Centralstation med vårt koncept. Vi serverar genuin mat som kombinerar svensk tradition och nytänkande, så som vi alltid gjort på vår skärgårdskrog på Klädesholmen där allting startade. På stationen adderar vi även enkelhet för att möta gästen som är på resande fot, säger Salt & Sills VD Sanna Hermansson i ett pressmeddelande.

Har du tips på fler spännande krogöppningar i Malmö och Lund under 2015? Vi uppmanar dig vänligen men bestämt att dela med dig av dessa i kommentatorsfältet nedan!

Stad: 
Kategori: 
Se alla artiklar om: 

Fler artiklar

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Krogrecensioner

RAMEN TO BÍIRU

Skenet från den röda neonlampan med Ramen to Bíirus logotyp lyser upp lokalen och gör att allt får ett rött skimmer över sig.

Bao Bao

På Mitt Möllans food court i Scandwichs gamla lucka ligger, som namnet kanske avslöjar, en baorestaurang.