Gotlänning! Hur mycket krogkoll har du?

14:50 15 Dec 2017

Gotland är landets mest krogtäta region. Men hur mycket vet du egentligen om öns bardiskar, dansgolv och restaurangmatsalar? Gör vårt test.

1/ Så mycket kostar en stor stark på Munkens after work:
1. 54 kronor.
X. Munken? Vem snackar du om?
2. Oklart. Jag betalar aldrig fullpris eftersom jag känner Lennart Rosenlund som äger stället. ”Lenta” kanske du hört talas om?

2/ På vilken krog är det mest tänkbart att Göran Ringbom river loss en spontankonsert?
1. Potobjers, Ljugarn.
X. Slite Strandbar. 
2. Hamra Korg, Hamra. 

3/ Nyligen tog en Gotlands-profil över ikoniska Warfsholm i Klintehamn. Hen har ambitionen att driva vidare i samma anda. Vem är det?
1. Sanna Kleven.
X. Plura Jonsson.
2. Vasilis Kanellos.

4/ Vilken krog har ett dansgolv som kallas W8:an och som var jättetrendigt när det gjordes om av kändisinredarna Simon & Thomas på 90-talet men som nu mest svajar?
1. Surfers.
X. Burmeister.
2. Gutekällaren.

5/ Vad får du om du beställer en ”Som Tihngtim” på restaurang Surfers?
1. En korg med rätten räkbollar.
X. En alkoholfri drink.
2. Ett rött kort från kocken. Det betyder nämligen ”Äcklig mat” på mandarin.

6/ Den restaurangen är bäst på ön om du frågar krogbibeln White Guide.
1. Lilla Bjers.
X. Vad är White Guide för något? Jag sträcker mig högst till att läsa Lunchguiden i GA och GT. 
2. Krakas krog.

7/ Crêperior är numer lika vanliga på Gotland som pizzerior i andra svenska småstäder. Men vilket gotländskt crêperie har även en lillasysterkrog i Stockholm?
1. Strykjärnet Crêperie (Visby).
X. Hablingbo Crêperie.
2. Crêperie Tati (Fårö).

8/ Var är Lucky Luke resident dj?
1. Donners Brasserie.
X. Kallis.
2. Tofta Strandbar.

9/ Vilken var den hetaste sommarklubben i början av 1990-talet?
1. Klubb Kaka.
X. Söndagslubben på Snäck.
2. Ljugarns Strandcafé & restaurang. 

10/ Du vill äta stekt strömming på klassiskt vis i Visby. Var går du?
1. Amarillo.
X. Bolaget.
2. Bakfickan.

Facit och omdöme hittar du här.

Stad: 
Kategori: 
Se alla artiklar om: 
Publicerad i tidning: 

Texten har även publicerats i Nöjesguiden nr 02 Gotland, 2017.

0 Kommentera

Fler artiklar

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Krogrecensioner

Rawbata

Rörstrandsgatan har alltid varit ett restaurangstråk att räkna med, och det senaste halvåret har det nästan blivit fånigt.

Krogrecension: Dubbel Dubbel Polhemsplatsen

I ett antal år har Erik Sundfeldt och Lars Olsson med gäng, försett göteborgare med wontons, bao och en massa sugarsnaps. När den fjärde Dubbel Dubbel-restaurangen skulle öppna var hajpen enorm. Lokalen är dubbelt så stor som de tidigare och med ett läge i ett fd. rätt så “ruffigt” område. De som längtade mest efter the grand opening var trots allt GP som efter år av sunkiga mackor från Netto skulle få vällagad lunch – och det fick dem, men middagsgästerna fick vänta lite längre. 

Krogrecension: Bistro Odette

Bistro Odette är litet, men det inte minimalt. Här är det istället familjärt och hemtrevligt på ett sätt jag inte är van vid. Det personliga är återkommande här. Arbetsstyrkan består av de två ägarna, paret Emma och Mathias. Den ena har många strängar på sin lyra och agerar både kock och när behovet finns även servitör. Den förstnämnda är allt i allo – hovmästare, sommelier och servitör.  

Riket

Förväntningarna på stället, som ägs och drivs av de före detta kockarna från Tempo, är skyhöga.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste krogrecensionerna i Stockholm

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!