Gotlänning! Hur mycket krogkoll har du?

14:50 15 Dec 2017

Gotland är landets mest krogtäta region. Men hur mycket vet du egentligen om öns bardiskar, dansgolv och restaurangmatsalar? Gör vårt test.

1/ Så mycket kostar en stor stark på Munkens after work:
1. 54 kronor.
X. Munken? Vem snackar du om?
2. Oklart. Jag betalar aldrig fullpris eftersom jag känner Lennart Rosenlund som äger stället. ”Lenta” kanske du hört talas om?

2/ På vilken krog är det mest tänkbart att Göran Ringbom river loss en spontankonsert?
1. Potobjers, Ljugarn.
X. Slite Strandbar. 
2. Hamra Korg, Hamra. 

3/ Nyligen tog en Gotlands-profil över ikoniska Warfsholm i Klintehamn. Hen har ambitionen att driva vidare i samma anda. Vem är det?
1. Sanna Kleven.
X. Plura Jonsson.
2. Vasilis Kanellos.

4/ Vilken krog har ett dansgolv som kallas W8:an och som var jättetrendigt när det gjordes om av kändisinredarna Simon & Thomas på 90-talet men som nu mest svajar?
1. Surfers.
X. Burmeister.
2. Gutekällaren.

5/ Vad får du om du beställer en ”Som Tihngtim” på restaurang Surfers?
1. En korg med rätten räkbollar.
X. En alkoholfri drink.
2. Ett rött kort från kocken. Det betyder nämligen ”Äcklig mat” på mandarin.

6/ Den restaurangen är bäst på ön om du frågar krogbibeln White Guide.
1. Lilla Bjers.
X. Vad är White Guide för något? Jag sträcker mig högst till att läsa Lunchguiden i GA och GT. 
2. Krakas krog.

7/ Crêperior är numer lika vanliga på Gotland som pizzerior i andra svenska småstäder. Men vilket gotländskt crêperie har även en lillasysterkrog i Stockholm?
1. Strykjärnet Crêperie (Visby).
X. Hablingbo Crêperie.
2. Crêperie Tati (Fårö).

8/ Var är Lucky Luke resident dj?
1. Donners Brasserie.
X. Kallis.
2. Tofta Strandbar.

9/ Vilken var den hetaste sommarklubben i början av 1990-talet?
1. Klubb Kaka.
X. Söndagslubben på Snäck.
2. Ljugarns Strandcafé & restaurang. 

10/ Du vill äta stekt strömming på klassiskt vis i Visby. Var går du?
1. Amarillo.
X. Bolaget.
2. Bakfickan.

Facit och omdöme hittar du här.

Stad: 
Kategori: 
Se alla artiklar om: 
Publicerad i tidning: 

Texten har även publicerats i Nöjesguiden nr 02 Gotland, 2017.

0 Kommentera

Fler artiklar

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Krogrecensioner

Ichi

Saori Ichihara är en av Stockholms bästa kockar just nu. Kanske landets.

Frantzén

Efter att ha slussats ned för en trappa till matsalen välkomnas vi av Björn Frantzén, som överser ett femtontal kockars jobb i det stora öppna köket.

Tong

Vi kommer garanterat att återvända många gånger till Tong, men chilla med chilin eller byt namn till Tjong.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste krogrecensionerna i Stockholm

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!