Så Mycket Burgsvik släpper jubileumsbiljetter

16:17 24 May 2022

Gotlands största kulturevenemang, konsertkonceptet Så Mycket Burgsvik fyller tio jordsnurr.

Det firas med ytterligare en konsert. Grundarna till musiksuccén är vännerna och bandkollegorna Robin Waernquist och Emanuel Norrby. Evenemanget som genomfördes första gången 2012 lades ner efter sommaren 2017.
– Vi behövde en paus och ville sluta när vi var på topp. Men vi har sagt hela tiden att om vi ska köra igen så är det på tioårsjubileet, säger Robin. 

Så Mycket Burgsvik är en musikfest med hemliga artister. Inte förrän de 4 500 gästerna i publiken är på plats i trädgården på Grå Gåsen i Burgsvik får de reda på vilken artist de har köpt biljett till.  
– Vi såg idén för länge sedan i Hudiksvall och blev golvade, det var en sådan nerv att inte veta vem som skulle spela. I år har vi några riktigt bra artister som vi kämpat hårt för att få, säger Robin.

Och det är…?
– The Beatles och Elvis Presley. 

Den allra första spelningen 2012 uppträdde Johan Lyander och Erik Segerstedt. Efter det har Hoffmeistro, Thomas Stenström, Movitz, Timbuktu, Miriam Bryant, Thomas Di Leva, Linnea Henriksson och en rad andra kända artister överraskat publiken.
– Det har varit fullträff varje gång, vi tycker inte vi har haft någon kväll på alla år som floppat. Några har sagt att Electric Bana Band var en trött bokning, men vi håller inte med.

Tidigare år har fyra sommarkvällar avvarats för eventet, i år blir det bara ett tillfälle. Den 25 maj släpps biljetterna till årets Så Mycket Burgsvik den 26 juli. Fans har uppmanats att hänga på låset vid midnatt för att säkra sina plåtar.

Läs även: Så Mycket Burgsvik – Gotlands största kulturevenemang

Stad: 
Kategori: 
Se alla artiklar om: 
0 Kommentera

Fler artiklar

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste filmrecensioner

 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!