Drick hemma!

13:39 20 Aug 2020

Krogkulturen börjar komma på fötter igen, och en hel del krogar som legat i träda öppnar igen under hösten. Samtidigt fortsätter vi att dricka hemma på kammaren, och då är det viktigt att välja rätt. Här är några av nyheterna kommande månad. 

HEINRICH LEITHABERG BLAUFRÄNKISCH 2017
Rött vin, 199 kronor
Från den 18 augusti finns ytterligare en Blaufränkisch i det tillfälliga sortimentet. Denna biodynamiska historia från Weingut Heinrich har inslag av lakrits och passar fint till något lättare rätter, eller bara som det är.  

MORGON CORCELETTE 
Rött vin, 179 kronor
Denna lilla pärla till Gamay som finns på Systembolaget nu förtjänar att provas illa kvickt. Morgon är ett av tio vingårdslägen i Beaujolais som får skriva ut ursprunget i namnet.

DECIDERET HIP-HOP
Cider, 170 kronor
Från ett samarbete mellan Decideriet och ölproducenten To øl kommer den här spontanjästa cidern gjord på äpplen från Fyn. Gillar du öl från nämnda bryggeriet kommer du inte direkt att hata denna.

PULP FISSION IPA
Öl, 51 kronor 

Genom ett samarbete, eller fission, mellan Sthlm Brewing och Brewski föddes denna humlerika grapefrukt-IPA. Finns i det tillfälliga sortimentet i detta nu. 

CHUGGERNAUT
Öl, 34:90 kronor
Det norska bryggeriet Amundsen bangar generellt inte på juiciga ipor, och Chuggernaut är inget undantag om än något svagare i alkoholen då det är en session ipa. Men om dom är små får man ta två! 

HOPS FOR HIPSTERS
Öl, 34:90 kronor

En till norsk bärs. Haandbryggeriet som ligger i Drammen drivs av Arne Eide, Jens Maudal, Rune Eriksen och Egil Hilde. Deras ananasdoftande New England finns på utvalda Systembolag under en begränsad period.

ABSOLUT GRAPEFRUIT
Sprit, 256 kronor
Källvatten, vintervete och grapefrukt är grunden i Absoluts senaste lansering. I butik fram till november.

LAPIS LUNA
Producent
Lapis Luna betyder "sten" respektive "måne" och namnet är en honnör till naturens samspel. En hel range från rund Chardonnay till fruktdriven Zinfandel har gjort entré i Vinotekets sortiment under sensommaren. Våga testa!

WINETRADER
Importör
Din nya naturvinsbästis i Toscana är här. En av vinvärldens färskaste importörer gör sin första leverans till Sverige i mitten av September, för den som lägger sin beställning före den 31 augusti.

SKÅNSKA DRYCKER 
Event
Förra året anordnade Skånska Drycker en superlokal dryckesfestival på Folk Mat & Möten i Malmö, där regionens bästa producenter samlades tillsammans med media, inköpare och experter. Detta år åker de istället ut och besöker dem runt om i Skåne. Samtliga besök filmas och läggs ut på hemsidan den 12 september då årets upplaga av festivalen skulle ha ägt rum. Det blir även digitala liveprovningar med experter på cider, öl och vin. Allt samlat på skanskadrycker.se. 

Läs även: Ren spritglädje

Stad: 
Kategori: 
Publicerad i tidning: 

Texten har även publicerats i Nöjesguiden nr 08, 2020.

0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Krogrecensioner

Krogrecension: Poppy

Öppningen är fortfarande så pass ny att inte ens serveringstillståndet är på plats i samband med att vi besöker krogen för första gången.

Krogrecension: Gurras

I samma ögonblick som vi stoppar in foten på Postgatan 16 möter huvudpersonen själv upp med ett fast handslag och ett smittande leende på läpparna.

Fei

Lägst upp i Petter Stordalens senaste hotellkomplex, ute på Lindholmen, ligger restaurang Fei. En kinesisk tillflyktsort med utsikt över Göteborgs hamninlopp. Byggherren till fastigheten som restaurangen och hotellet ligger i är den kinesiska biltillverkaren Geely, mångårig ägare till Volvo. Med en ambition om att skapa en kinesisk restaurang i absoluta toppklass, öppnade ägarna upp plånboken på vid gavel och importerade både stora delar av inredningen, samt några enligt utsago, riktigt vassa kinesiska kockar.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste krogrecensionerna i Stockholm

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!