Cheri-Lee öppnar i hjärtat av Avenyn

Hanna Fagerlund 14:59 4 Mar 2021

Vi har pratat med nyöppnade Cheri-Lees restaurangchef Manda Sibom om robatagrillar och allt runt omkring.

Cheri-Lee är en modern asiatisk krog med fokus på smårätter och sushi. De kallar sin meny för "contemporary pan-asian cuisine" och vi bad restaurangchefen Manda Sibom att berätta lite mer om vad exakt detta innebär. 
– ”Contemporary pan-asian cuisine” innebär att vi tar med oss den klassiska asiatiska matlagningskulturen men gör det på ett modernt sätt. Vi hämtar inspiration till vår matlagning främst från Japan, Kina, Vietnam och Korea. 

Hur kan en helkväll hos er se ut?
– En helkväll på Cheri-Lee börjar med en av våra signaturdrinkar i baren. Man låter sedan våra kockar ”blow up the table” med deras urval av smårätter, tillsammans med en provning av olika saké som är utvalda till maten. Därefter låter vi vår dj och personal följa gästen genom kvällen, där slutdestinationen är en helhetsupplevelse. 

Vad ska man absolut inte missa att beställa hos er?
– Det är mycket man inte ska missa, men vi är väldigt stolta över vår sushi, sashimi och våra rätter som grillas på robata. Detta i samspel med våra asiatiskt influerade drinkar och saké blir en helhetsupplevelse som är svår att hitta någon annanstans i Göteborg.

Förutom lunch och middag serverar ni även brunch, hur ser den ut?
– Brunchen kommer att bestå av ett urval av smårätter som serveras i omgångar, olikt många andra bruncher som finns att tillgå i dagsläget. Det kommer att likna upplägget på vår À la carte-meny men med fokus på brunch. 

Ni beskriver er japanska robatagrill som hjärtat i ert kök, vad lagar ni på den? 
– Det är en traditionell kolgrill där man roterar spett över kolen för att få en härligt grillad yta med ett mört innehåll. Vi serverar allt från grönsaker och fisk till skaldjur som då grillas på spett. Några exempel på rätter som kommer direkt från grillen är Scallops, King Oyster och Wagyu Katsu Sandwich.

Vi befinner oss fortfarande i en restriktionstät samtid. Hur kommer det sig att ni väljer att öppna just nu? 
– Shuffle Groups planer för en asiatisk krog har funnits sedan länge. Pandemin gjorde att det sköts på öppningen några månader men nu vill vi inte vänta längre. Vi tror på en ljus framtid och vi är långsiktiga i de satsningar vi gör, Cheri-Lee ska finnas med oss i många år och det känns bara kul att få göra något nytt på Avenyn nu. 

Vad blir de största svårigheterna med att öppna upp mitt i en pandemi? 
– Ovissheten, det gör det hela lite svårare att vara proaktiv och välplanerad. Men vi gillar utmaningar och är beredda på att anpassa oss efter situationen och de restriktioner som finns. Det viktigaste nu är att vi ser till att leverera den produkten och upplevelsen vi vill, sen om det sker till klockan 20.00 eller 02.00 får någon annan bestämma. 

Nattklubben 8ight ska ligga under restaurangen, hur kommer det att fungera?
– 8ight är ett perfekt komplement till Cheri-Lee och vice versa. Cheri-Lee kommer att erbjuda en sprudlande mötesplats med god mat och grymma drinkar och för de festglada gästerna finns sedan 8ight endast en trappa ner för en fortsatt pulserande kväll på Avenyn. Vi är väldigt glada att kunna erbjuda gästen en helkväll utan att behöva transportera sig från huset.  

Hur ser planerna för sommaren ut? 
– Vi hoppas såklart, precis som alla andra, att vi får en sommar som börjar likna sig det normala. Vi är redo för en sommar där vi blickar framåt och arbetar utefter de förutsättningar vi har. Med eller utan restriktioner kommer vi att erbjuda våra gäster en upplevelse i hjärtat av Avenyn. 

Cheri-Lee ligger på Kungsportsavenyen 8 och har öppet mån-lör med tillfälligt begränsade öppettider. 

Stad: 
Kategori: 
Se alla artiklar om: 
0 Kommentera

Fler artiklar

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Krogrecensioner

Senaste krogrecensionerna i Göteborg

 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!