Brewers Beer Bar flyttar in på Magasinsgatan

12:04 19 Dec 2017

I slutet av januari öppnar Brewers Beer Bars andra restaurang, i Lou Lous gamla lokaler. Konceptet följer med men en del blir helt annorlunda. 

Det är grått och ruggigt på Tredje Långgatan, precis som det ska vara i Göteborg under november månad. Om somrarna blomstrar det här med alla uteserveringar. Nu står lastbilar uppradade längst trottoaren och lastar ut ölfat efter ölfat. Utanför Brewers Beer Bar också. Med andan i halsen rusar en chaufför in och frågar vart han ska lasta ut sin last. Bakom bardisken, med plastade kranar, står Victor Dahlberg och hälsar mig välkommen. Han förklarar att just onsdagar är leveransdag så intervjun lär bli rätt rörig. Strax därefter kommer en annan av de åtta som styr Brewers Beer Bar in genom dörren, Shayne Brits. 

Shayne har arbetat på gatan sedan 2007 och sett dess förvandling från en bakgata, som syskon till Andra Långgatan, till ett allt mer respekterat restaurangstråk. Dock dröjde det ända till 2014 innan Brewers Beer Bar förvaltade Restaurang Stearins gamla lokaler. Och, blev med det ett av de första startskotten till den gata Tredje Lång är idag. 
– Från början var det bara två restauranger här. Idag är det sex eller sju stycken, säger Shayne, och fortsätter:
– Det är tre år sedan vi öppnade nu och det har verkligen blivit en helt annorlunda gata, främst på somrarna då hela Tredje Långgatan är en gågata. 

Samma resa som Tredje Lång har gjort känns igen från Magasinsgatans omvandling några år tidigare. För krögarna bakom Brewers var detta område och främst gatan den självklara platsen för krogens vidareutveckling.
 – Jag upplever att målgruppen på både Tredje Långgatan och Magasinsgatan är den samma. En ung och medveten publik. De är inte här för att dricka öl eller vin, de är här för kvalitén. Vi har inte ett stort bryggeri i ryggen och därför kan vi inte ta de låga priserna på vår dryck, säger Victor. 

Innanför Brewers väggar är det just drycken som är det viktigaste. Fokuset ligger på hantverksöl från mindre bryggerier, både i Sverige och utanför. Detta fokusområde kommer även följa med till deras nya stället. Det som inte får en plats i flyttlådorna är dock maten. Alltså pizzan. 
– Vi kommer fokusera på hantverkskebab. Det betyder inte att den behöver se ut som de flesta tänker i dagsläget, stora köttbitar på spett. Det kan dock förekomma men vi tycker att kebab kan vara som en pizza – precis vad som helst, förklarar Shayne. 

Det är nästan bara ölfantaster som vet att Brewers Beer Bar sedan starten har agerat showroom för mikrobryggerier. I och med öppningen av restaurangen på Magasinsgatan kommer gästkranarna dubbleras och enligt Victor kommer det hända mycket mer. 
– Vi har många vänner inom bryggerivärlden så det är ofta någon som kör tap takeovers hos oss. Nu när vi kommer ha två ställen kommer det bli lättare att köra större grejer, säger han.
– I dagsläget har vi 14 kranar här och vi kommer ha minst lika många där borta. Vissa bryggerier som vi samarbetar med säger att de har 30 öl som de vill koppla på. I och med de två restaurangerna kan koppla vi på alla - det känns kul, säger Shayne stolt.  

I samma veva som öppningen av Brewers Beer Bar Magasinsgatan sker startar de även ett importbolag. Anledningen är för att de på så sätt själva kan importera från andra länder och hämta hem spännande öl som inte finns att få i Sverige.   
– I ärlighetens namn så är vi rätt nördiga när det kommer till öl, tillkännager Victor. 

Slutligen, kommer den trogne Brewers-gästen känna igen sig i den nya lokalen?
– Ibland när vi är där nu känns det bara som om vi hade behövt spreja lite turkost för att känna oss som hemma, säger Victor. 

Brewers Beer Bar Magasinsgatan öppnar i början av 2018

Stad: 
Lokal: 
Kategori: 
Se alla artiklar om: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Krogrecensioner

Krogrecension: Dubbel Dubbel Polhemsplatsen

I ett antal år har Erik Sundfeldt och Lars Olsson med gäng, försett göteborgare med wontons, bao och en massa sugarsnaps. När den fjärde Dubbel Dubbel-restaurangen skulle öppna var hajpen enorm. Lokalen är dubbelt så stor som de tidigare och med ett läge i ett fd. rätt så “ruffigt” område. De som längtade mest efter the grand opening var trots allt GP som efter år av sunkiga mackor från Netto skulle få vällagad lunch – och det fick dem, men middagsgästerna fick vänta lite längre. 

Krogrecension: Bistro Odette

Bistro Odette är litet, men det inte minimalt. Här är det istället familjärt och hemtrevligt på ett sätt jag inte är van vid. Det personliga är återkommande här. Arbetsstyrkan består av de två ägarna, paret Emma och Mathias. Den ena har många strängar på sin lyra och agerar både kock och när behovet finns även servitör. Den förstnämnda är allt i allo – hovmästare, sommelier och servitör.  

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!