
När lyxkrogen Kock & Vin nyligen flyttade sin vinbar ner i källaren blev det Björns Bar, ett opretentiöst krypin där man fram till midnatt kan beställa allt från anklever och ostron till blodpudding.
- Själv har jag ganska hemska minnen av både lever och blodpudding från skoltiden, men man ändrar sig, erkänner ägaren Björn Persson.
- Tanken var att starta en bra delibar där man kan få in många smårätter fast det är sent, och till ganska billiga priser. Ett ställe där man kan samlas innan man går vidare, men sen välja att stanna kvar hela kvällen för att man har så trevligt.
[B]Blir det några klubbar?[/B]
- Nej, vi ville just ha en bar dit man kan gå med sina vänner och ha det livat men samtidigt kunna sitta och snacka behagligt om man vill. Det är ju annars ganska svårt sent på kvällen eftersom det i regel är rätt hög volym på alla ställen, om man inte går till en hotellbar förstås.
[B]Vilket vin ska man dricka till blodpudding?[/B]
- Madeira. Det låter som en galen kombination, men det är faktiskt helt fantastiskt.
Björns bar Viktoriagatan 12. Öppet: tis-lör 18.00-22.30 då köket stänger, baren är öppen till 01.00.