Vinprovningar i Nordas källare

14:01 10 Apr 2024

Restaurang Norda på Clarion Hotel Post stoltserar med en av Europas största samlingar av viner från Oregon. Vinkällaren öppnar nu upp för allmänheten med vinprovningar.

På Drottningtorget i det posthusets gamla kassalokal ligger Restaurang Norda som invigdes samtidigt som Clarion Hotel Post 2012. Restaurangens kök är en hyllning till såväl Sveriges som USA:s västkust och genom åren åren har Sveriges största samling av amerikanska viner från Oregon vuxit fram i krogens vinkällare. 

Nu öppnar källaren den upp för allmänheten och erbjuder vinprovningar under ledning av restaurang Nordas sommelierer.
– Ingen annanstans än hos oss kan man hitta fler viner från Oregon utan att faktiskt resa dit. Vi är extra stolta över våra exklusiva och limiterade viner från många av distriktets småskaliga odlare. Här kan du avnjuta en jordnära, kryddig Pinot Noir full av karaktär, men också hitta en tung Cabernet Sauvignon, säger Charlotta Nordevik som är restaurangchef på Norda. 

I vinkällaren ryms drygt 200 olika viner från både USA och den gamla världen i form av olika druvor och blends. Vinprovningarna tar knappt två timmar och innehåller fem till sex olika viner. Därefter går det bra att fortsätta kvällen på Norda vars meny är en blandning av svenska och amerikanska klassiker med en twist, som det heter på restaurangspråk. Streetfood, brasseriemat, skaldjur samt Nordas och Göteborgs egen signaturrätt i form av en halv special med räkröra. 

Vinprovningarna på Norda kan bokas löpande via restaurangens hemsida.

Stad: 
Kategori: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Krogrecensioner

Krogrecension: Poppy

Öppningen är fortfarande så pass ny att inte ens serveringstillståndet är på plats i samband med att vi besöker krogen för första gången.

Krogrecension: Gurras

I samma ögonblick som vi stoppar in foten på Postgatan 16 möter huvudpersonen själv upp med ett fast handslag och ett smittande leende på läpparna.

Fei

Lägst upp i Petter Stordalens hotellkomplex på Lindholmen ligger restaurang Fei.

Krogrecension: Husette

En nytändning och lägesföränding behövdes efter pandemin och det blå trähuset med stor potential, omringat av kulturskapare, skulle bidra med just det.

Bar Minimal

Vid sidan av ett sort fokus på naturliga viner har Bar Minimal gjort sig känt för sin hantverksmässigt tillagade pizza.

Bikt

När fyra rutinerade krogrävar slog sina påsar ihop blev resultatet restaurang Bikt.

Senaste krogrecensionerna i Göteborg

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!