Nomad – Blåser på stormen

Morgan Storesund Skarin 00:00 26 Nov 2020

Nomad har sedan tidigare gjort sig ett namn på battle rap-scenen i Sverige. Där rappare tävlar genom att leverera dissar mot varandra inför en publik. Och det märks att det är just därifrån den skånska rapparen kommer. Hans debutalbum lägger stort fokus på texterna och hur de levereras.

Nomad rappar målinriktat, som att han har något viktigt på hjärtat. Texterna blickar ofta in i det inre livet. Psykisk ohälsa och nära relationer. Det komponeras med enkla, lågmälda beats. De känns valda som för att ge extra emfas åt Nomads rap. 

Ibland skapar det effekt, berör lyssnaren. Men i sin helhet är Det blåser på stormen lite väl mycket rap, nästan spoken word. Musiken skulle behöva en aningen mer melodi för att verkligen lyfta.

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler musikrecensioner

Michaela Åberg - Merry Crisis

Så länge jag kan minnas har jag varit svag för psykedelisk rock. Musiken lyckas många gånger gräva sig långt innanför huden, men det finns även flera fall då psykrocken har misslyckats och i stället framstått som pretentiös. Det hela beror helt enkelt på vem artisten är. 

Bicep – Isles

2020 var ett år av hemmasittande, men på Isles har Bicep gjort en musikalisk jorden runt-resa, influerade av Londons alla ljud.