Souleye – Hunting Teardrops

Morgan Storesund Skarin 00:00 20 Mar 2021

Souleye kom fram i början av 00-talet. Han var en del av den vita counciousrap-svängen med artister som Aesop Rock och Brother Ali i täten. Nu kom aldrig Souleye i närheten av Aesop Rock eller Brother Alis framgångar, men musiken tillhör samma tradition. Fokus på barsen och samplebaserade, ofta souliga men ibland också elektroniska beats. 

Hunting Teardrops är rapparens sjunde album. Det har inte hänt jättemycket med soundet sedan han drog igång. Vit councioussrap har heller inte åldrats jättebra. Vad som hade sin naturliga plats på den amerikanska hiphopscenen på 00-talet, har ytterst lite med modern rap att göra. Souleye lever kvar i sitt egna universum, ett universum han trots allt behärskar bra. Rapparen varierar sig skickligt och fyller albumet med tillräckligt mycket hookar för att hålla musiken intressant.

 

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Small Black – Cheap Dreams

Brooklynbandet Small Black är aktuella med skivan Cheap Dreams. Det är dramatisk syntpop som hela tiden låter känslorna vara i fokus. Har du hört M83s låt Midnight City (du borde verkligen ha hört den) så förstår du vilka känslor som är i omlopp på albumet, även om de är något mer nedtonade här. Förvänta dig något rejält melankoliskt bland alla 80-talssyntar och vackra sångmelodier. 

Saga Back - All Is Not Well In Heaven

Tydligen pluggar Saga Back heltid samtidigt som hon bedriver en musikkarriär där hon skriver och släpper musik. Här om dagen kämpade jag liksom med att vända strumporna åt rätt håll innan jag la dem i tvätten. Men det är inte bara att Saga släpper lite musik, hon släpper helt fenomenal sådan. Hon har blivit beskriven som "göteborgs musikaliska gömda pärla", även om hon otvivelaktigen kommer vara sjukt ogömd väldigt snart.