Foto: Petter Bäcklund.

Vinoteket och Winefinder går ihop

16:14 10 Apr 2024

Två av Sveriges ledande aktörer för onlinehandel med vin blir en. 

I Sverige utgör onlinehandeln med vin strax över 2% av den totala vinförsäljningen, om man räknar bort Systembolagets onlinehandel. På den marknaden har Vinoteket och Winefinder i sin tur tillsammans en marknadsandel om cirka 60%. Nu går de båda aktörerna samman för att skapa en gemensam plattform på den växande marknaden.
– Det är väldigt goda nyheter för svenska vinälskare som vill få unika vinupplevelser från hela världen hemlevererade till dörren. Vinotekets breda kvalitetsutbud tillsammans med Winefinders etablerade premiumsortiment är precis det som efterfrågas av kunderna. Vi passar strategiskt bra ihop, helt enkelt, säger Anders Signell, VD för Vintjänsten, där nu både Vinoteket och Winefinder ingår. 

Efter Högsta domstolens uppmärksammade domslut 2023, där det avgjordes att Winefinder och därmed likartade aktörer har rätt att marknadsföra och sälja vin i Sverige, förväntas marknaden dessutom växa.
– I arbetet inför Högsta domstolens positiva klargörande lärde vi känna Winefinder, förstod att vi delade samma syn på marknaden och såg potentialen i att kombinera de båda erbjudandena. Nu när den juridiska oklarheten är borta skapar förvärvet möjligheten för oss att tillsammans växa marknaden, bredda utbudet och hitta samordningsmöjligheter som i slutänden gynnar kunderna och vinupplevelsen, säger Jonus Bartholdson, styrelseordförande för Vinoteket.

Anders Signell tillträdde som VD för Vintjänsten i september 2023 och tog med sig mångårig erfarenhet av kundbeteenden online. Bland hans tidigare uppdrag märks Onlinepizza, SAS och Haypp Group. 
– Att onlinehandeln idag bara är två procent av den totala försäljningen visar vilka möjligheter Vinoteket och Winefinder har tillsammans. I så gott som alla branscher har kundbeteendet gått allt mer mot onlineköp, vilket gäller även vinmarknaden utanför Sverige. Nu ser vi fram mot att fler svenskar ska upptäcka en värld av vin, inte bara från de stora producenterna utan även de mindre vinodlarna, säger Anders Signell.

Winefinders tidigare huvudägare, Alex Tengvall, blir i och med förvärvet delägare i Vintjänsten där alltså både Vinoteket och Winefinder nu ingår. Tengvall tar även plats i företagets styrelse.

Stad: 
Kategori: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Krogrecensioner

Krogrecension: Poppy

Öppningen är fortfarande så pass ny att inte ens serveringstillståndet är på plats i samband med att vi besöker krogen för första gången.

Krogrecension: Gurras

I samma ögonblick som vi stoppar in foten på Postgatan 16 möter huvudpersonen själv upp med ett fast handslag och ett smittande leende på läpparna.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste krogrecensionerna i Stockholm

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!