Júníus Meyvant - Across The Borders

Tina Rosenfink 00:00 24 Jan 2019

Don’t judge a book by it’s cover-ordspråket stämmer bra på isländska Júníus Meyvant. När jag såg skivomslaget till Across The Borders där en skäggig hipster står bland växter kunde jag inte annat än anta att detta skulle vara ännu en akustisk smörja med arenastråkar á la Mumford and Sons. Till min stora förtjusning har Meyvant kvaliteter som många saknar idag, han har ett djup och ett driv som påminner mig om en ung Springsteen. Medan många försöker efterlikna sina idoler är Júníus Meyvant redan på samma nivå. Jag tror Meyvant har potentialen att bli lika stor som Alex Cameron eller Kurt Vile, bara han tar modet till sig (och kanske drar ner på skogsmullestilen?).

 
Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Snoh Aalegra – Ugh, Those Feels Again

Snoh Aalegra har, trots en imponerande karriär, lyckas hålla sig precis utanför den svenska allmänhetens synfält. Uppsalas egen r’n’b-drottning har sedan hon lämnade staden blivit samplad av Drake, jobbat med hiphoplegenden Common och haft Prince som mentor. Hennes förra album Feels, som kom ut 2017, fick ett varmt mottagande. På Ugh, Those Feels Again hittar Aalegra tillbaks till samma varma sound. Det doftar av Brandy och Sade när Aalegra tar ton på albumet som borde väcka Sveriges uppmärksamhet.

Shura - Forevher

Forevher är en tidskapsel över artisten Shura distansförhållande. Det är en romantisk kärlekshistoria mellan två storstäder, berättad genom ett modernt filtret av obesvarade sms och långa nätter framför Skype. Av egen erfarenhet vet jag att långdistans är cirka det sämsta som finns, och för alla er som befinner sig i det just nu är detta verk en mycket ynklig tröst. 

Lizzo - Cuz I Love You

Av någon anledning missade vi denna platta när den kom och det är hög tid att rätta den missen. Cuz I Love You blev nämligen Lizzos biljett till superstardom. Den startade en raketkarriär som bara väntat på att få lyfta, och sedan släppet har Lizzo setts på några av de största scenerna i världen bredvid några av de mest inflytelserika kollaboratörerna just nu.