Everything Everything - Re-Animator

Tina Rosenfink 09:50 12 Sep 2020

Everything Everything gör suggestiv artpop och intetsägande radiomusik på samma gång. En mix som kan uppfattas som härlig men vars utförande faller platt. Bandets femte fullängdare är spretig, oinspirerande och tråkig att lyssna på. 

Re-Animator är även pretentiöst på ett ungdomligt vis. Enligt pressmeddelandet kommer frontmannen Jonathan Higgs inspiration till albumet från hans fascination av psykologen Julian Jaynes teori om de två hjärnhalvorna. Teorin hävdar att tidigt i den mänskliga utvecklingen var de två sidorna av hjärnan oberoende av varandra. I grund och botten skulle den ena sidan höra den andra skicka instruktioner via en “röst”. Och jag antar att det är denna knäppa röst som Everything Everything försöker kanalisera. 

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler musikrecensioner

Finntroll - Vredesvävd

Dessa finska tokar är nu inne på sitt sjunde album med trolska texter på svenska. Musikaliskt rör bandet sig fortfarande i en folkmusikalisk grund med en stor del insprängd humor. Samtidigt har bandet maxat inspirationen från extrem symfonisk metal som gränsar till den black metal vi bekantade oss med i slutet av 90-talet. 

Garbochock — En annan dag

När Stry Terrarie från absolut ingenstans släpper ett andra studioalbum med Garbochock är det på många sätt en sensation. Bandets hittills enda album Ritual från 1980 är en av de mest intensivt brännande album som givits ut i landet, och ett av de fem album som kommit att definiera svensk postpunk (jodå, jag sneglar också åt ert håll TT-Reuter, Cortex, Brända Barn och Dom Dummaste), så ett nyutgiven Garbochock-album är en sensation i sig.