Syltan

Redaktion 16:10 14 Jun 2022

När man går på Östra Förstadsgatan och svänger in mot Syltan möts man av en stor, rostig skylt där det står ”SYLTAN Kök & Bar”. Namnet Syltan vittnar om att det här är ett lokalt och rustikt hak där man vet vad man får – en sylta helt enkelt. När man sedan kommer in i lokalen får man sina tankar och idéer om Syltan bekräftade. I taket går tjocka, breda takbjälkar. Inredningen går mestadels i mörkt trä och lokalen blir mer och mer ljusskygg ju längre in man går. Väggarna är fulla av upphängda skyltar från olika bryggerier och ur högtalarna spelas Uptown Girl av Billy Joel.

Vi blir direkt välkomnade och hänvisade till våra platser. Gästerna består av en salig blandning människor. Allt från barnfamiljer, hipsters och pensionärer ryms på Syltan och det är en väldigt avslappnad stämning i lokalen.

Vi får veta av personalen att de för dagen fått in en öl på fat från ett mindre bryggeri i Manchester. Vi får också en kortare genomgång av resterande ölsortiment, ett sortiment som minst sagt är gediget. Vi beställer moules frites gjord på ölångade blåmusslor och husets handskurna pommes för 210 kronor. Vi tar också in en fjällröding som serveras med rökigt ris, ärtor, dill, syrad fänkål och citronemulsion för 255 kronor.

Moules fritesen har, lite oväntat kanske, en tydlig hetta men den är fortfarande salt och syrlig. De handskurna pommesen är perfekt friterade. Fjällrödingen är också den bra tillagad och går ihop bra med det rökta riset och citronemulsionen.

Slutligen beställer vi in efterrätt. Två typer av glass gjorda på öl som serveras med surölssås för 125 kronor. En av glasserna är med smak av kola och den andra med smak av hallon. Båda är väldigt goda och man känner en svag ton av öl när man äter dem.

Syltan erbjuder väldigt mycket mer än vad man kunde tro vid en första anblick. Vi trodde att vi skulle få ett rustikt hak, men vi fick mycket mer än så. Vi fick en charmig, familjär, lokal krog med ett bra ölutbud och med spännande, vågad mat.

Hit kommer vi att gå igen.

Adress: 
Östra Förstadsgatan 2
Hemsida: 
Öppettider: 
tis-tor 17-00, fre-lör 15-01.
Stad: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler recensioner

RAMEN TO BÍIRU

Skenet från den röda neonlampan med Ramen to Bíirus logotyp lyser upp lokalen och gör att allt får ett rött skimmer över sig.

Bao Bao

På Mitt Möllans food court i Scandwichs gamla lucka ligger, som namnet kanske avslöjar, en baorestaurang.