Ma Cuisine

Redaktion 15:04 17 Sep 2008

 Thomas Wal

Jag besökte Ma Cuisine i Frankrike i somras, en liten krog i Bourgogne med en vinlista större än Zaires statsskuld. Restaurangen drivs av Fabienne Escoffier, dotterdotter till den store kokboksförfattaren. Nu finns dess namne i Göteborg. En totalitär fransk...Jag besökte Ma Cuisine i Frankrike i somras, en liten krog i Bourgogne med en vinlista större än Zaires statsskuld. Restaurangen drivs av Fabienne Escoffier, dotterdotter till den store kokboksförfattaren. Nu finns dess namne i Göteborg. En totalitär fransk bistro med fantastisk mat till bra priser. En skopa gåslever för 180 kronor till exempel. Sedan lammlägg som lossnade från benet av endast en fjärilsvinges slag. Så mört att jag rodnar. Och en av fördelarna med Ma Cuisine är just den förväntade menyn. Det handlar just om klassiska rätter som ovan nämnda, men också lök- och fisksoppa, ankconfit, tournedos och tusentals ostar. Du kan även beställa enklare rätter från bistromenyn. Här finns pajer, varma smörgåsar och sallader. Allt med en genuin fransk touch. Och det har ju blivit en liten trend nu med franska små mysrestauranger. Vasastan och Viktoriagatan kryllar numera utav fransoser. Men vi håller oss till Ma Cuisine. Mest på grund av att det är så fint att nu kunna hoppa in i en avslappnad miljö, luta sig tillbaka och låta ägaren Franck Desueaux lotsa en genom vinvalen. Ett sött bärnstensaktigt franskt dessertvin till levern och en lätt Cabernet Sauvignon till lammet. Båda utvalda med en kirurgs exakthet. Sedan chokladtårta och espresso. Men det finaste är att jag är kär i en hel meny att utforska likt ett rymdobservatorium som zoomar in på Mars.
Stad: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler recensioner

Krogrecension: Poppy

Öppningen är fortfarande så pass ny att inte ens serveringstillståndet är på plats i samband med att vi besöker krogen för första gången.

Krogrecension: Gurras

I samma ögonblick som vi stoppar in foten på Postgatan 16 möter huvudpersonen själv upp med ett fast handslag och ett smittande leende på läpparna.

Fei

Lägst upp i Petter Stordalens hotellkomplex på Lindholmen ligger restaurang Fei.

Krogrecension: Husette

En nytändning och lägesföränding behövdes efter pandemin och det blå trähuset med stor potential, omringat av kulturskapare, skulle bidra med just det.

Bar Minimal

Vid sidan av ett sort fokus på naturliga viner har Bar Minimal gjort sig känt för sin hantverksmässigt tillagade pizza.

Bikt

När fyra rutinerade krogrävar slog sina påsar ihop blev resultatet restaurang Bikt.

Senaste krogrecensionerna i Göteborg

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!