Foto: Thomas Wal

Krogrecension: S.A.K - Swedish American Kitchen

Redaktion 08:44 17 Aug 2017

Det förhållandevis enkla konceptet bröd, ost, sås och någon form av proteinkälla kan vara världens bästa mat. Men tyvärr är det också svårt att göra det enkla bra.

S.A.K eller Swedish American Kitchen lyckas tyvärr inte alls. Självklart känns det trist att skriva det, för vi gillar hur de tänker med generösa öppettider och ett enkelt tema. Burgare och bärs, lite amerikanskt och en gnutta svenskt. Eller ja, studerar man menyn lite närmare så ser den ut som på rätt många pubar runt om i landet. Några burgare, en grillmeny och lite annat smått och gott.

Vi beställer löjrom för 145 kronor till förrätt. Det vill säga amerikansk löjrom med creme fraîche, sallad, en körsbärstomat, grillat levainbröd och picklad rödlök. Maten kommer snabbt, servicen är okej och det smakar… Ja, okej. Och det är just så det mesta känns – okej.

Till varmrätt käkar vi en klassisk burgare med champinjoner, prästost, rosmarinskaramelliserad lök och tryffelmajonäs serverad med pommes och ketchup. Samt en klassisk Caesarsallad för 169 kronor. Vi får in rejält med mat men inte så mycket mer än så, två rustika rätter utan någon större smakupplevelse eller finess. 

Vi avslutar middagen med cheesecake, jordgubbar och mynta för 105 kronor. Tyvärr har de inte lyckats här heller, för cheesecake utan den där syrliga touchen blir inte bra. Smaken påminner om en donut, rund och fet. En smak som man absolut kan tycka bra om, men inte när det gäller cheesecake.

Tyvärr lyckas inte Swedish American Kitchen med någon av de rätter de tagit sig för. Och ännu mer nej känns besöket när man kollar på priserna, för 34 spänn för ett glas mineralvatten och närmare 200 kronor för en kycklingsallad. Nej, skippa det och spara dina pengar. Åk till Amerika och besök första bästa diner, både billigare och bättre.

Adress: 
Kungsportsplatsen 1
Hemsida: 
Öppettider: 
mån - fre 11 - 03, lör - sön 12 - 03
Stad: 
Publicerad i tidning: 

Texten har även publicerats i Nöjesguiden nr 07, 2017.

0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler recensioner

Krogrecension: Dubbel Dubbel Polhemsplatsen

I ett antal år har Erik Sundfeldt och Lars Olsson med gäng, försett göteborgare med wontons, bao och en massa sugarsnaps. När den fjärde Dubbel Dubbel-restaurangen skulle öppna var hajpen enorm. Lokalen är dubbelt så stor som de tidigare och med ett läge i ett fd. rätt så “ruffigt” område. De som längtade mest efter the grand opening var trots allt GP som efter år av sunkiga mackor från Netto skulle få vällagad lunch – och det fick dem, men middagsgästerna fick vänta lite längre. 

Krogrecension: Bistro Odette

Bistro Odette är litet, men det inte minimalt. Här är det istället familjärt och hemtrevligt på ett sätt jag inte är van vid. Det personliga är återkommande här. Arbetsstyrkan består av de två ägarna, paret Emma och Mathias. Den ena har många strängar på sin lyra och agerar både kock och när behovet finns även servitör. Den förstnämnda är allt i allo – hovmästare, sommelier och servitör.  

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!