Foto: Thomas Wal

Champagnebaren Små Bubblor

Redaktion 09:00 12 May 2017

En nyöppnad champagnebar på en hygglig adress, det kan väl inte vara en dålig idé? Eller? Jo, det kan det faktiskt och i det här fallet är det en väldigt dålig idé.

När vi stiger in i restaurangen som ligger en halv trappa ner möts vi av något som påminner om en flottare pizzeria i låt oss säga Falköping eller kanske Alingsås. Menyn är förhållandevis liten och erbjuder bland annat ostron, pilgrimsmusslor, sallad och risotto. Vi beställer vit sparris till förrätt och en risotto med räkor och en med svamp till varmrätt.

Eftersom det handlar om en profilerad champagnebar låter vi stället lotsa oss genom dryckesutbudet. Det finns lite drygt elva sorter och priset ligger mellan 95 och 130 kronor per glas.

Till förrätten dricker vi ett glas Bonnaire Tradition för 95 kronor och ett lite dyrare Léclere-Massard Blanc de Blancs från 2006 för 125 kronor. Båda alternativen smakar fint och det känns roligt att för en gångs skulle pröva lite olika sorters finbubbel till maten. Tyvärr skulle vi nöjt oss där, för maten överskuggar snabbt drycken.

Förrätten smakar ingenting, sparrisen är alldeles för hård och på toppen ligger en persiljekvist som återkommer i alla rätter. Maten påminner om något som serveras på en sämre pub och vi förvånas över hur köket har tänkt. Eller om de har tänkt alls?

Varmrätten som ska vara en risotto känns mer som ris med grädde och smakar inte alls risotto. Faktum är att det inte smakar något alls. Och är det förresten lagligt att lägga burkräkor i en risotto för 175 koronor?

Nej, middagen får ett abrupt slut och vi nöjer oss där. Konstaterar att det ligger ett tacoställe något kvarter bort, ropar in notan och vinkar adjö.

Adress: 
Nordenskiöldsgatan 21
Hemsida: 
Öppettider: 
tis - tors 17 – 22, fre 16 – sent, lör 12 - sent
Stad: 
Publicerad i tidning: 

Texten har även publicerats i Nöjesguiden nr 04, 2017.

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler recensioner

Krogrecension: Poppy

Öppningen är fortfarande så pass ny att inte ens serveringstillståndet är på plats i samband med att vi besöker krogen för första gången.

Krogrecension: Gurras

I samma ögonblick som vi stoppar in foten på Postgatan 16 möter huvudpersonen själv upp med ett fast handslag och ett smittande leende på läpparna.

Fei

Lägst upp i Petter Stordalens hotellkomplex på Lindholmen ligger restaurang Fei.

Krogrecension: Husette

En nytändning och lägesföränding behövdes efter pandemin och det blå trähuset med stor potential, omringat av kulturskapare, skulle bidra med just det.

Bar Minimal

Vid sidan av ett sort fokus på naturliga viner har Bar Minimal gjort sig känt för sin hantverksmässigt tillagade pizza.

Bikt

När fyra rutinerade krogrävar slog sina påsar ihop blev resultatet restaurang Bikt.