Foto: Aleksander Kovacevic
Från och med den 16 mars och åtta veckor framåt bjuder Vassa Eggen in till exklusiva kurstillfällen med fokus på kött. Som gäst får du laga mat tillsammans med restaurangens kockar. Kurserna som kostar 700 kronor per person exklusive dryck äger rum på lördagar mellan 15-20 och det enda kravet är att man är över 18 år. Först ut är Wagyu högrevshjärta och anmälan görs till lisa.lagerstrom@vassaeggen.com.
Hela vårens köttkalender:
v. 9-10 Wagyu högrevshjärta, serveras med grillad lökkräm, märg- och rödvinsås
v. 11 Ibericogriskotletter, serveras med varm sobrasadavinägrett och pancanellasallad
v. 12 Wagyu Top Blade Steak marinerad i sake och portvin, serveras med svart algsallad och Ponzu
v. 13 Aragon lammstek från Spanien serveras med ratatouille
v. 14 Las Vegas Strip Cut, serveras med tomater och bearnaisesås
v. 15 Kalv Top Blade, serveras med portvinsstuvade toppmurklor och smörslungade primörer
v. 16 Inside Skirt Steak, serveras med fajitas, tomatsalsa, avokado och tomatillosalsa samt getyoghurt
v. 17 Rib Eye fingers, koreansk BBQ, serveras med isbergssallad och namchuk