Tre män och en liten bar

15:35 21 Dec 2011


Dubbel Dubbel – Göteborgs senaste succékrog.

Sedan de öppnade Dubbel Dubbel i oktober har de haft fullbelagt varenda kväll. Och redan när det bara ryktades om att John Wigelius, Erik Sundfelt och Blenda-Lars skulle öppna restaurang visste vi att folk skulle gå man ur huse för att besöka deras nya succé på Kastellgatan. Huruvida grannen ovanför jublar lika mycket är oklart.
– Han ringer och frågar om grejer minst en kvart varje dag, säger John. Han har ju fått en bar i vardagsrummet, men är bara här en helg i månaden. Det är kanske värre för hans barn som bor i lägenheten till vardags. Men nu ska vi bygga om och ljudisolera på riktigt. När jag kommer till baren en förmiddag är John precis klar med dagens kvartsamtal och är redo för en pratstund. Att Göteborgs mesta nöjesprofiler skulle öppna restaurang känns helt naturligt. Deras samarbeten under nollnolltalet har varit så många att vi sedan länge tappat räkningen. Den klassiska klyschan om att öppna en bar man själv vill hänga på stämmer naturligtvis in på även Dubbel Dubbel, berättar John.
– Vi är äldre nu och ville skapa något som är mer för oss. Något opretentiöst. Inte så mycket klubb med kids, utan något för alla. Enkel och bra mat och goda drinkar till bra priser. Vi är alla sjukt intresserade av mat och gillar att sitta runt bordet med massa olika grejer och plocka av varandra. Inte bara beställa en trött bit mat och berätta hur den smakar.
Det var Lars som drev den asiatiska linjen hårdast, så det stod klart ganska tidigt att det var den vägen de skulle gå.
– Lars älskar asiatisk mat. Har han en fiskbit hemma äter han upp den rå, innan någon hinner tillaga den. Så sushi var också en idé vi jobbade med ett tag.
Nu har ni haft öppet ett tag, vad har varit svårast?
– Att få in rutinerna. Servicen kan ibland uppfattas som slarvig, men målet har aldrig varit att vara finkrog med perfekt service. Det blir som det blir. Vi vill inte att gästerna artigt väntar på sin mat utan rör på sig, tar en drink i baren medan de väntar. Vi kommer att ha en informationstext på den nya menyn som förklarar hur vi vill ha det, om nu någon skulle missa det.
 Om service varit lågt prioriterad har maten fått största tänkbara omtanke. Menyn är framtagen av Emma Kolback, som tidigare jobbat på Kino, och Lars. Emma rekryterades på hörsägen eftersom ryktet gjorde gällande att hon var bra på dumplings. I det lilla köket finns även Yan Sang som kommer från norra Kina. Ingenting lämnas åt slumpen och maten håller alltid högsta kvalitet.
– Inget fusk med färdig deg, vi gör allt från grunden. Kvaliteten på maten har aldrig sviktat. Det handlar om att göra de få rätterna på menyn så bra som möjligt. Emma och Yan har varit grymma. Det har alla varit.
Har ni uttalade roller?
– Lars är matansvarig, men Emma hjälper till väldigt mycket. Erik är den strukturerade och ser till att saker blir gjorda. Han är mest uppstyrd. Och jag är restaurangchef och tar hand om personalen och ser till att allt flyter. Jag hoppas att vi kompletterar varandra bra.
Och så har ni Per Hagman i baren?
– Ja, Per är grym. Det är han som tar fram de intressanta drinkarna. En riktig drinkmästare. Han hatar mig när jag säger det, men det stämmer ju. Det är han som har tagit fram våra chili- och koriandershots.
Vad händer framöver på Dubbel Dubbel?
– Vi kommer att bygga upp baren bättre och vill att folk kommer hit för drinkarna också. Det blir både egenkomponerade med asiatiska smaker och klassiker med Dubbel Dubbel-twist. Sedan vill vi få igång take away, men det finns det inte riktigt plats för nu. Det och att ha öppet alla dagar i veckan, kanske även på dagen.
                       

Kastellgatan 14, dubbeldubbel.se. Öppet: tis–tors 17–00, fre–lör 17–01.
Stad: 
Kategori: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Krogrecensioner

Krogrecension: Poppy

Öppningen är fortfarande så pass ny att inte ens serveringstillståndet är på plats i samband med att vi besöker krogen för första gången.

Krogrecension: Gurras

I samma ögonblick som vi stoppar in foten på Postgatan 16 möter huvudpersonen själv upp med ett fast handslag och ett smittande leende på läpparna.

Fei

Lägst upp i Petter Stordalens hotellkomplex på Lindholmen ligger restaurang Fei.

Krogrecension: Husette

En nytändning och lägesföränding behövdes efter pandemin och det blå trähuset med stor potential, omringat av kulturskapare, skulle bidra med just det.

Bar Minimal

Vid sidan av ett sort fokus på naturliga viner har Bar Minimal gjort sig känt för sin hantverksmässigt tillagade pizza.

Bikt

När fyra rutinerade krogrävar slog sina påsar ihop blev resultatet restaurang Bikt.

Senaste krogrecensionerna i Göteborg

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!