Att Malmöpågen Pontus Johansson tog silver i sushi-VM i höstas kan inte ha undgått någon. Efter en del frilansande och resande drar han nu igång en satsning nere på Torso Twisted.Att Malmöpågen Pontus Johansson tog silver i sushi-VM i höstas kan inte ha undgått någon. Efter en del frilansande och resande drar han nu igång en satsning nere på Torso Twisted.
Pontus, tror du malmöborna kommer att förstå sig på din kreativa sushi?
–Absolut, det tror jag. Vi har byggt upp en sushibar och kommer att erbjuda tre olika menyer, där jag väljer ut vad gästen ska äta. Prismässigt kommer det att vara ungefär samma som på andra ställen i stan, skillnaden blir kvaliteten och miljön.
Är inte riset det allra viktigaste?
–Jo. Och temperaturen, sushi ska helst serveras vid exakt 37 grader, då känner man smakerna bäst. När det gäller riset är det viktigt att man aldrig doppar det i soja, så det bara smakar salt. Det är fisken som ska få några stänk soja. Den finns en syrlig sötma i riktigt välgjort sushiris, och när man äter det i rätt temperatur är det otroligt gott.
Vad dricker du helst till?
–Torr champagne. Eller kall saké.
Kall? Jag trodde att den skulle vara ljummen.
–Många tror det. Men inte riktigt bra saké, den ska drickas kall. Det är mer de enklare sakésorterna som serveras ljumna eller varma.
Där ser man. Det är alltså hög tid att jag lär mig mer om det här. Kul att man kan få äta din mat här i Malmö ett tag framöver. Vad blir din nästa resa?
–Jag ska inviga en flygplats i Japan i april, all expenses paid. Det ska bli förbannat kul!
Pontus Johansson serverar sushi på Torso Twisted från och med nu.
Pontus, tror du malmöborna kommer att förstå sig på din kreativa sushi?
–Absolut, det tror jag. Vi har byggt upp en sushibar och kommer att erbjuda tre olika menyer, där jag väljer ut vad gästen ska äta. Prismässigt kommer det att vara ungefär samma som på andra ställen i stan, skillnaden blir kvaliteten och miljön.
Är inte riset det allra viktigaste?
–Jo. Och temperaturen, sushi ska helst serveras vid exakt 37 grader, då känner man smakerna bäst. När det gäller riset är det viktigt att man aldrig doppar det i soja, så det bara smakar salt. Det är fisken som ska få några stänk soja. Den finns en syrlig sötma i riktigt välgjort sushiris, och när man äter det i rätt temperatur är det otroligt gott.
Vad dricker du helst till?
–Torr champagne. Eller kall saké.
Kall? Jag trodde att den skulle vara ljummen.
–Många tror det. Men inte riktigt bra saké, den ska drickas kall. Det är mer de enklare sakésorterna som serveras ljumna eller varma.
Där ser man. Det är alltså hög tid att jag lär mig mer om det här. Kul att man kan få äta din mat här i Malmö ett tag framöver. Vad blir din nästa resa?
–Jag ska inviga en flygplats i Japan i april, all expenses paid. Det ska bli förbannat kul!
Pontus Johansson serverar sushi på Torso Twisted från och med nu.
Stad:
Kategori: