Mattias Kroon
Bistronomi är det nya gastronomiJag tänkte förutspå en liten trend. Vi kan kalla det för Bistronomi. När fancy finkrogar upptäcker hur komplicerat det är att hålla sig med dyra råvaror, stärkta dukar och små detaljer som ändå ingen uppskattar, ja, då tar de sitt förnuft till fånga och gör om krogen till en lite enklare bistro. |
Den perfekta drinkenDet var precis som i en saga av CS Lewis. Dörren till Dickens Bar i den lilla baskiska staden San Sebastian öppnade sig inåt. Det reflekterande ljuset från till synes hundratals medaljer och pokaler från cocktailtävlingar världen över skar rakt igenom mörkret där inne på den glansigt brunsvarta trä- och läderklädda baren. |
Huvudjägare är vi allihopaNär jag besöker Spanien ser jag alltid till att äta Cochnillo, vilket är ugnsrostad griskulting. Köttet och den lövtunna lilla fettranden som gömmer sig under den mjuka huden är osannolikt saftigt och gott, en upplevelse man aldrig glömmer. |