Sven Jensen & Alexander Fohlin. Bild: Erik Pütsep

Sav ändrar koncept över sommaren – satsar på temakvällar och utomhusmatlagning

15:46 8 May 2017

Den kritikerrosade lantkrogen arrangerar en serie gårdsfester i sommar.

"En högst personlig middagsupplevelse med smakminnen för flera år framöver", löd omdömmet när vi besökte Sav tidigare under våren. Vår recensent var faktiskt så pass nöjd med middagen ute hos Sven Jensen och Alexander Fohlin i Tygelsjö att hen delade ut högsta betyg – något som inte hade hänt sedan besöket på Bord 13 i mars 2016.

Den som är intresserad av att åka ut och äta på Sav kan med fördel notera att de i sommar planerar att köra ett lite annorlunda koncept jämfört med hur det har sett ut tidigare. Det är nämligen så att man, i den mån vädret tillåter, ska försöka förlägga mycket av matlagningen och förtäringen utomhus.

– Det blir folkligt och festligt där alla äter tillsammans som på en riktig gårdsfest, förklarar Alexander Fohlin.

De nämnda gårdsfesterna tar sig uttryck i en serie temakvällar. Dessa startar helgen 7-8 juli och pågår fram till augusti.

Första helgen fokuserar Sven och Alex på kor från Frönshult. Då kommer de bland annat att grilla över öppen eld och glödbaka säsongens primörer. Helgen därpå dedikeras till både klassiska och bortglömda matfiskar från Ringsjön. Helgen efter det går helt i den småländska grisens tecken. Sist men inte minst är det dags för avslutningshelgen 4-5 augusti, som här bär formen av en klassisk kräftskiva.

Bordsbokning och närmare info om temakvällarna hittar du på Savs hemsida.

Läs även: "KROGRECENSION: Sav"

Stad: 
Lokal: 
Kategori: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Krogrecensioner

RAMEN TO BÍIRU

Skenet från den röda neonlampan med Ramen to Bíirus logotyp lyser upp lokalen och gör att allt får ett rött skimmer över sig.

Bao Bao

På Mitt Möllans food court i Scandwichs gamla lucka ligger, som namnet kanske avslöjar, en baorestaurang.