FOTO: ANDERS KAROLYI

Sand lanserar chef's area

09:30 18 Jan 2024

Vill bli en av Skånes bästa restauranger i segmentet fine dining.

Den 14 februari är det premiär för det nya middagskonceptet Chef's Area på Hotel Skansens restaurang Sand i Båstad. Ansvarig för satsningen är stjärnkocken Matilda Ewaldh, som bland annat har arbetat som souschef på Michelinkrogen SK Mat & Människor.
– Flera faktorer har samverkat för att detta ska bli möljigt, säger Robbin Almén, Food & Beverage Manager på Gram Group. 
– Vi har precis byggt ett helt nytt kök och kunnat skapa alla anpassningar som krävs. Dessutom har vi lyckats rekrytera Matilda Ewaldh som ansvarig kock för Chef's Area. Det känns fantastiskt att äntligen kunna ge Bjärehalvön en måltidsupplevelse av sådan art att det blir ett resmål i sig. 

Matilda Ewaldh har även varit medlem i Kocklandslaget och utsetts till ”Årets unga kock i Halland”. Nu har hon valt att återvända till sina gamla hemtrakter och till Sand, där hon faktiskt också jobbade under studietiden. 
– Vi är så glada över att få in Matilda i teamet, fortsätter Robbin Almén. 
– Jag jobbade med henne i början av hennes kockkarriär, så jag vet att hon levererar matupplevelser i världsklass. Eftersom hon kommer härifrån har hon fötterna i myllan och en genuin känsla för trakten. I kombination med att hon är så enormt skicklig, både som kock och i presentationen av måltiden, är hon som klippt och skuren för Chef’s Area. Vår vision är att Chef's Area ska bli det självklara valet för den gastronomiskt intresserade och en anledning i sig att besöka Bjärehalvön. En av Skånes bästa restauranger i segmentet fine dining är tanken. 

Chef’s Area kommer att erbjudas tre kvällar i veckan på Sand. Vid ett stort gemensamt bord intill det öppna köket serveras då en säsongsbaserad meny i åtta serveringar där råvarorna har ursprung i Bjärehalvön. Menyn kompletteras med dryckesmenyer med eller utan alkohol, alternativt en kombination mellan de båda. 

Gram Group är verksamt på Bjärehalvön i nordvästra Skåne och består av Hotel Skansen i Båstad, Hotel Riviera Strand, Torekov Hotell samt restaurangerna Sand, Restaurang Riviera, Bistron, Pepe’s Bodega, Papas och Mamas.

Stad: 
Kategori: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Krogrecensioner

RAMEN TO BÍIRU

Skenet från den röda neonlampan med Ramen to Bíirus logotyp lyser upp lokalen och gör att allt får ett rött skimmer över sig.

Bao Bao

På Mitt Möllans food court i Scandwichs gamla lucka ligger, som namnet kanske avslöjar, en baorestaurang.