Så blir Göteborgs första folkölsbutik

13:39 7 Jun 2018

Datumet är klart – på lördag den 9 juni öppnar Fölk. 

Trots att siktet var inställt på hipstervänliga Majorna blev Kungshöjd och Hvitfeldtsgatan 10 anhalten för Fölk, Göteborgs första folkölsbutik. I den efterlängtade butiken finns hantverksöl på både burkar och flaskor och alkoholhalten överskrider aldrig mer än 3,5%.

– Det känns väldigt kul att det äntligen är dags att dra igång. Intresset har varit stort på förhand och det märks att många uppskattar att dricka god alkoholsvag öl, säger Johan Lindberg, grundare till Fölk.

butiken2.jpg

På premiären som är nu till helgen kommer tre olika bryggerier vara på besök och servera hela fem olika sorters folköl på fat. Det blir surt från Morgondagens Bryggeri, humligt från Odd Island Brewing och både surt och humligt från Spike Brewery.

– Vi kommer att hålla i provningar, både på egen hand och tillsammans med bryggerier, och kombinerade events med andra verksamheter. Allt med en ambition om att öppna upp ölscenen och bidra till att fler upptäcker hantverks-öl. Det ska vara en levande butiksmiljö för alla, såväl nyfikna som inbitna öl-drickare, säger Johan Lindberg.

 

Stad: 
Kategori: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Krogrecensioner

Mestiza

På Skanstorget ligger restaurang Mestiza som, med sina sydamerikanska och spanska smaker, är en medelsvenssons våta dröm.

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!