Ödåkra brygghus till Nöjesguidens ölmässa

Redaktion 12:16 27 Feb 2024

Ödåkra Brygghus grundades 2018 med målet att göra högklassig hantverksöl för lokalbefolkningen. Grundarna Stefan och Björn vill skapa öl som ger upphov till samtal, tolerans och dans, och brygger allt från IPA till Lager till Porter till folköl. Inför Nöjesguidens ölmässa i Göteborg den 2 mars har de besvarat några frågor.

Vad har ni för tips till en person som inte lärt sig uppskatta en god öl?
– Lägg några kronor extra och få bättre och en mer spännande öl. Köp lokal öl. Var trogen ditt bryggeri och gynna dem som bör gynnas.

Vad ser ni mest fram emot i år?
– Sol värme ölfestivaler och att bli opererad för ljumskbråck :-)

Hur avnjuter ni helst er öl? Bästa scenariot.
– Nästan överallt. Gärna till den musik du gillar och som bara blir bättre ju mer du dricker!

Hur skulle ni beskriva er ölstil?
– Nuförtiden mer maltiga än humliga och som går mot traditionella smakprofiler. Lager, ale, ipa och altbier. Ganska måttligt humlade kombinerat med vattenbehandling. Mindre av dyr fruktig humle vår väst.

Har ni något att säga om er öl, fager lager?
– Fager lager är en ljus lager då, med nobla stiliga humle och hemlig vattenbehandling. Vår öl kan ge upphov till samtal och tolerans. Och lite dans!

Stad: 
Kategori: 
Se alla artiklar om: 
0 Kommentera

Fler artiklar

Påskrea på Ölmässa

Ni har väl hört talas om Nöjesguidens ölmässa? Nu har ni chansen att lägga två biljetter i påskägget, till priset av en. Till och med annandag påsk gäller kampanjen, som drar av 50% automatiskt när två biljetter ligger i varukorgen. Samma fenomen uppträder givetvis ifall ni skulle råka köpa 4 eller 6 biljetter. Trevligt!*

Köp biljetter här.

 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Krogrecensioner

Krogrecension: Poppy

Öppningen är fortfarande så pass ny att inte ens serveringstillståndet är på plats i samband med att vi besöker krogen för första gången.

Krogrecension: Gurras

I samma ögonblick som vi stoppar in foten på Postgatan 16 möter huvudpersonen själv upp med ett fast handslag och ett smittande leende på läpparna.

Fei

Lägst upp i Petter Stordalens hotellkomplex på Lindholmen ligger restaurang Fei.

Krogrecension: Husette

En nytändning och lägesföränding behövdes efter pandemin och det blå trähuset med stor potential, omringat av kulturskapare, skulle bidra med just det.

Bar Minimal

Vid sidan av ett sort fokus på naturliga viner har Bar Minimal gjort sig känt för sin hantverksmässigt tillagade pizza.

Bikt

När fyra rutinerade krogrävar slog sina påsar ihop blev resultatet restaurang Bikt.