Ödåkra Brygghus grundades 2018 med målet att göra högklassig hantverksöl för lokalbefolkningen. Grundarna Stefan och Björn vill skapa öl som ger upphov till samtal, tolerans och dans, och brygger allt från IPA till Lager till Porter till folköl. Inför Nöjesguidens ölmässa i Göteborg den 2 mars har de besvarat några frågor.
Vad har ni för tips till en person som inte lärt sig uppskatta en god öl?
– Lägg några kronor extra och få bättre och en mer spännande öl. Köp lokal öl. Var trogen ditt bryggeri och gynna dem som bör gynnas.
Vad ser ni mest fram emot i år?
– Sol värme ölfestivaler och att bli opererad för ljumskbråck :-)
Hur avnjuter ni helst er öl? Bästa scenariot.
– Nästan överallt. Gärna till den musik du gillar och som bara blir bättre ju mer du dricker!
Hur skulle ni beskriva er ölstil?
– Nuförtiden mer maltiga än humliga och som går mot traditionella smakprofiler. Lager, ale, ipa och altbier. Ganska måttligt humlade kombinerat med vattenbehandling. Mindre av dyr fruktig humle vår väst.
Har ni något att säga om er öl, fager lager?
– Fager lager är en ljus lager då, med nobla stiliga humle och hemlig vattenbehandling. Vår öl kan ge upphov till samtal och tolerans. Och lite dans!