Ny uteservering i Stora Hamnkanalen

13:41 16 Nov 2018

Restaurangen Tyska Bron bygger uteservering med vattenkontakt.

Restaurang Tyska bron, belägen på bron med samma namn i Stora Hamnkanalen, ska få Göteborgs vackraste uteservering på vattnet. Tidigare i år övertog Avenyfamiljen restaurangen, och nu ska den befintliga restaurangen kompletteras med en uteservering vid vattnet i form av en restaurangbrygga. Jonas Järvmarker från Avenyfamiljen säger såhär ett pressmeddelande om planerna.
— Det här blir den första riktiga restaurangen med vattenkontakt i Göteborg, det gör att stadens centrum blir mer attraktivt och kommer att skapa helt nya flöden av människor i området även kvällstid. Det är inte oviktigt, med tanke på att närområdet är öde på kvällarna och med rätta upplevs som otryggt.

Innan bygget av restaurangbryggan kan sätta igång måste Göteborgs stad godkänna bygglovsansökan. Entrén ner till uteserveringen på vattnet sker mellan de två idag befintliga glaskuberna på bron, eftersom Norra Hamngatan bland annat trafikeras av en hel del busstrafik. Själva restaurangen befinner sig just nu i en beta-fas, och är planerad att köra igång på riktigt till våren, då med den nya uteserveringen.

Läs även: Crushdressing - varför vill vi klä oss som våra ragg?

Stad: 
Kategori: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Krogrecensioner

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!