
Nordic Kiwi Brewers gör sitt fjärde år på Nöjesguidens ölmässa, och förhoppningsvis har de även med sig de beryktade pajerna även i år.
2018 var ett expansivt år för NKB, som nästan tredubblade sin kapacitet med en bryggeriflytt. Det innebar en del tekniska pauser, men i slutet av november stod allt klart och nu är produktionen i full gång. Vi frågade Craig Donovan vad han tycker kännetecknar en bra öl.
– Kvalitét.
Vilken är din favoritöl just nu?
– Hmmm, svår fråga. Jag måste nog säga vår nya lättdruckna Electric Köölsh som är ett sambrygge med Stockholm Brewing.
Vilken öltrend tror du kommer starkast under 2019?
– Jag är osäker på om det är bryggerierna eller ölälskarna som eldar på denna trend, men... Lager, lager, lager.
Vilka utmaningar står den svenska ölbranschen inför?
– Kvalitet är den största, följd av skalbarhet och lönsamhet i köparens ölmarknad.
Och vilka möjligheter ser du?
– Vi hantverksbryggare är fortfarande i utkanten av den stora marknaden med en andel på omkring 10 procent. Så det finns en enorm möjlighet i de resterande 90 procenten, därav lagertrenden tänker jag.
Vem eller vad i ölvärlden bör vi hålla extra koll på under året?
– NKB…. bahaha!
Hur ser framtiden för ölmässor ut?
– Bra fråga. Enligt min åsikt kommer ölmässor behöva hålla sig till att vara relevanta, handla om mer än bara just öl och skapa en skön vibe för att attrahera besökare. Kanske genom mer lokalt käk, musik och aktiviteter. Helt enkelt att hålla sig i takt med den lokala scenen.
Läs mer om Nöjesguidens ölmässa.
Stad:
Kategori:
Se alla artiklar om:
Fler artiklar
Nacka Bryggeri tar sig in till Stockholm och ölmässan
Få svenska bryggerier har ett så naturskönt läge som Nacka Bryggeri. Vi är glada att de lämnar bryggan och havet för att hälla upp öl i Stockholms innerstad.
Thord Lindstein från bryggeriet var en riktig bror och svarade på följande frågor.
Berätta om ert bryggeri – vad är det som gör er unika?
– Nacka Bryggeri är ett mikrobryggeri etablerat 2015 och beläget vid vackra Saltsjö Pir i Nacka, vid bryggan och havet. Vi producerar hantverksmässig kvalitetsöl, hard seltzer, gin, tonic, gin & tonic samt akvavit. Vi tillhandahåller även ölprovningar, bryggerivisningar, bryggkurser och upplevelsedagar. Många övergår till burkar men vi är kvar med flaskor fortfarande. Det är lite vår nisch.
Omaka till Nöjesguidens ölmässa i Stockholm 2025
Du vet var du läste det först.
Krogrecensioner
Krogrecension: Five Guys
Hundratals art directors och copywriters har tagit ut föräldraledighet för att köa till Five Guys under premiärveckan. Lever det upp till hypen?
Krogrecension: Stockholm stadshotell
Stockholm stadshotell försämrar din kvinnosyn och privatekonomi. Men det är det värt.
Krogrecension: Bambi
Laxfilé, potatis och en sån vit sås från skolan fast den här är fransk och smakar dyrt.
Krogrecension: Bistro Renard
Från vegetariskt matkafé via pizza och bärs till vad som nyligen stöptes om till kvarterskrog.
Krogrecension: Melanders Södermalm
Vi kan lustigt nog konstatera att stängningen av Söderhallarna var bland det bästa som kunde hända Melanders Södermalm.
Stella Pizza
Vi har besökt det där stället du stoppar in huvudet på när du inte pallar laga mat.
Krogrecension: Florentine
Inte visste vi att det här var vår Dolmiodag.
Krogrecension: Bord
Vi hann knappt torka tårarna efter Agrikulturs avsked till den intima lokalen på Roslagsgatan 43 innan tronföljaren Bord hade öppnat på samma adress.
Krogrecension: Ett Hem
För alla oss som är innerligt trötta på alla sammanhang där kockar ges möjlighet att öppna sin mun, så är Ett Hem en välsignelse.
Krogrecension: Olli
Vi har bokat bord på en av de svåraste krogarna att boka bord på.
Mest läst
Tillbaka
Fler inlägg