Restaurangen har börjat odla humle på taket.
Melleruds och restaurangkoncernen Avenyfamiljen slår ett slag för det cirkulära tänket och börjar odla humle på Tavernas takodling! Humlet från taket kommer det att bryggas öl på så småning om, men första steget blir nu en unikt framtagen öl för restaurangen för att fira detta. En begränsad upplaga kommer från och med torsdag den 4 oktober att vara tillgänglig på restaurangen, och namnet blir passade nog Taale, som står för Taverna Averna Ale. Kökschefen Andreas Nicoletti säger så här om samarbetet.
— Att få möjlighet att vara med från odling på taket till att inspireras av att framställa öl på bryggeriet har varit en häftig upplevelse! Att sen få kombinera smaker till denna öl är bara en bonus.
På premiärkvällen har Thomas Sjögren, som vann Årets Kock 2015, hjälp till att ta fram en speciell meny som passar perfekt till ölet. Sorten är en brown ale som innehåller maltsorterna pilsner samt ljus och mörk karamellmalt.
Läs även: Han är årets kock 2018.