Karl Kusa på Sigtuna Brygghus har öl i sitt blod

13:20 20 Dec 2017

En skäggig Karl man brukar kunna se på ölmässor lite här och var är Sigtuna brygghus Karl Kusa. Nöjesguiden bestämde sig för att fråga honom om hans relation till öl.

Berätta lite om dig själv och din roll på Sigtuna Brygghus.
– Vi är ett bryggteam där fyra härliga individer ingår och jag är en av dom. Vi alla är bryggare och har olika inriktningar där jag förutom den dagliga produktionen jobbar med bland annat produktutveckling. Precis som de flesta började resan som hembryggare innan det spårade ur. Sedan blev det bryggeriteknikutbildning innan jag hamnade på Sigtuna Brygghus. Annars är jag en mänsklig varelse som gillar sol, musik, öl och kärlek.

När och hur tog du dina första steg in i världen av craft beer?
– Jag föddes in i den, jag har öl i mitt blod.

Vad är bäst med att få träffa ölfantaster på mässor?
– Att få input om våra produkter är viktigt, det är genom att träffa folk som vi kan förbättra våra produkter och skapa nya intressanta öl. Det ger oss inspiration att utvecklas och skapa nya produkter.

Vad pratar du helst med en ”fellow beer lover” om?
– Jäsprotokoll, temperaturer, rostfritt och det senaste inom skäggmode.

Vilken öl dricker du i vinter?
– Midvinterblot.

Vilken av de öl som ni har gjort är din absoluta favorit?
– Just nu är det den vi bryggde tillsammans med Bronx Brewery i augusti, Mashing up the world. Det är en Northeast IPA som har en lätt syrlig touch genom att vi gjorde en sour mash.

Vad innebär det att göra hantverksöl?
– Att tillverka öl med malt, vatten, humle, jäst och någon annan rolig ingrediens är ett hantverk.

Vad karaktäriserar en bryggare på Sigtuna Brygghus?
– Två armar, två ben och ett stort hjärta. Här ställer vi upp för varandra och har det jäkligt skoj samtidigt vi gör grymt bra öl!

Vad är det roligaste respektive jobbigaste med att brygga öl?
– Det roligaste är att jobba med att få det jobbigaste att bli roligare och för att underlätta det jobbiga så har vi det roligt när vi är tillsammans.

En öl, eller ett öl?
– Helst två eller fler öl!

Man måste säkerligen dricka en hel del öl om man jobbar som bryggare. När du går på restaurang, blir det mer öl då eller något annat?
– När jag är på restaurang så är det maten som är i fokus, jag väljer den dryck som passar just den rätten. ibland blir det öl eller vin, kanske till och med något gott alkoholfritt till. 

Finns det någon öl du hoppas på att få smaka på Nöjesguidens ölmässa? Kommer du vara där?
– Eftersom jag kommer jobba på mässan så blir det som det blir, oftast kommer en snäll bryggarkollega med ett glas med något gott i.

 
Stad: 
Kategori: 
Se alla artiklar om: 
0 Kommentera

Fler artiklar

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Krogrecensioner

Krogrecension: Hybrid

Blott ett stenkast från Tele2 Arena ligger den korsning av gastropub och helt vanlig restaurang som vi får anta att namnet anspelar på.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste krogrecensionerna i Stockholm

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!