Den är klimatsmart och den är het. Nu lanseras Jureskogs nya säsongsburgare.
Nola Fire Burger heter det senaste tillskottet hos Jureskogs. Tillsammans med Adam Biderman från Company Burger i New Orleans har Johan Jureskog skapat en helt ny säsongsburgare. Och den klimatångerstdrabbade återvinnaren från Södermalm kan vara lugn. Köttet är helt ekologiskt och kommer enbart från mjölkkor i Linköping.
– Klimatsmart, menar Johan Jureskog själv.
– Mjölkkorna har ju längre livslängd än slaktdjur, de måste ju också bli mat någon gång, fortsätter han.
Och det är då de hamnar i Jureskogs nya heta cajun-burgare.
– Dessutom blir köttet godare ju äldre djuret är, säger Johan.
En win-win situation alltså.
Utöver lanseringen av sin nya burgare har Jureskogs även satsat på att expandera sin verksamhet. Under 2019 öppnar två nya locations i Jureskogs namn – en restaurang i Lund och drive-thru i Mjölby. Det är ett steg framåt i deras mål att finnas på 60 platser inom tio år.
Hamburgaren finns att beställa från den 24 maj kl 11.00 och en månad framåt.