När jag besöker Spanien ser jag alltid till att äta Cochnillo, vilket är ugnsrostad griskulting. Köttet och den lövtunna lilla fettranden som gömmer sig under den mjuka huden är osannolikt saftigt och gott, en upplevelse man aldrig glömmer. I Spanien är det inga problem att slakta och äta den lilla krabaten medan den fortfarande diar, i bakåtsträvande Sverige anses det däremot politiskt inkorrekt, av anledningar jag aldrig kommer att förstå.
Malmö Kötthandel har ett lite friare förhållningssätt till grisen än vad du kanske är vad vid. På lördagarna säljer man därför helstekta spädgrisar, som är betydligt större än kultingarna, men väger ändå bara ungefär tio kilo. De skär gärna upp de detaljerna av djuren som just du föredrar, och tar bara 140 kronor kilot för besväret. Oftast blir huvudet kvar på disken, och det är den delen jag som sann huvudjägare främst vill rekommendera. Ett helt huvud kostar cirka 50 kronor och det är det möraste och sötaste köttet på djuret. För bästa resultat, skrapa gärna av kinderna och pannköttet, strimla sedan fint och blanda ner med äppeltärningar i en frisk sallad.
Malmö Kötthandel, Möllevångstorget 7, öppet mån–fre 7.30–18.00, lör 7.30–15.00
Malmö Kötthandel har ett lite friare förhållningssätt till grisen än vad du kanske är vad vid. På lördagarna säljer man därför helstekta spädgrisar, som är betydligt större än kultingarna, men väger ändå bara ungefär tio kilo. De skär gärna upp de detaljerna av djuren som just du föredrar, och tar bara 140 kronor kilot för besväret. Oftast blir huvudet kvar på disken, och det är den delen jag som sann huvudjägare främst vill rekommendera. Ett helt huvud kostar cirka 50 kronor och det är det möraste och sötaste köttet på djuret. För bästa resultat, skrapa gärna av kinderna och pannköttet, strimla sedan fint och blanda ner med äppeltärningar i en frisk sallad.
Malmö Kötthandel, Möllevångstorget 7, öppet mån–fre 7.30–18.00, lör 7.30–15.00
Stad:
Kategori: