I morgon smäller det när Nöjesguidens ölmässa intar Brygghuset i Stockholm.
I ett garage längst Hagsätralinjen föddes 2015 det som skulle bli Gröna Linjens legendariska Gullmars-IPA. Dessa dagar flödar bryggeriets öl i kranarna på Racamaca vid Mariatorget. Albin Hagström svarar på våra frågor inför Nöjesguidens ölmässa i Brygghuset.
Favoritstil på öl?
– Dyr.
Vad kännetecknar en riktigt bra bärs?
– Riktigt dyr, svår att få tag i, otrolig grafisk profil samt en kort beska.
Vad är utmärkande för ert bryggeri?
– Att vi är bara vita män! Det är något man sällan ser i denna bransch och vi är här för att bevisa att det går alldeles utmärkt att göra öl tillsammans som en 100% homogen grupp. Detta för att minimera variationen i perspektiv så mycket som möjligt. ”Vuxna män gör saker tillsammans” som Mattias brukar säga.
Vad tar ni med er till mässorna i vår?
– Massa merch! Eller merdge som Nisse hade sagt. (Förutsatt att Twang-Jörgen är samarbetsvillig).
Pandemi, skenande elpriser och lågkonjunktur. Vilka åtgärder har ni tagit för att klara överlevnaden?
– Vi har alla våra knep. Ralle tipsar till exempel om att man kan skaffa tre ungar för att maximera barnbidraget.
Sysslar ni med något förutom öl?
– Massor av saker! Vi går ibland till biblioteket och lånar böcker om öl, vi diskuterar öl i vår tankesmedja och ibland googlar vi på olika ölsorter för att se fina ölbilder.
Vilken är er allra bästa öl?
– Nisse rekommenderar att köra en klassisk trollkarlsblanding med 30% Gullmars, 30% Medis och 40% Råcksta På saison.