Folkölsbutiken Fölk stänger ner

13:56 17 Apr 2019

Efter problem med tillståndsmyndigheten har de nu bestämt för att lägga ner.

I Kungshöjd i Göteborg är det många stammisar som helt har slutat att dricka starköl. Detta för att de genom folkölsbutiken Fölk som ligger där fått dem att enbart dricka folköl numera. Snart blir det dock ett slut på den eran både för stammisarna och andra gäster, då Johan Lindberg som äger Fölk har bestämt sig för att stänga ned.

Fölk öppnade i somras, men sedan ett besök i februari i år från tillståndsmyndigheten i Göteborg har butiken haft allt större problem. Under ett event under Gbg Beer Week med Ölgäris berättade en i personalen att tillståndsmyndigheten från start inte ens kunde förstå konceptet med att vilja öppna en folkölsbutik, trots att exempel på detta redan fanns i Stockholm. Dock skiljer sig reglerna från stad till stad som tillståndsmyndigheter sätter upp, och kraven på Fölk blev till slut för mycket trots att de till en början var hjälpsamma och gav tips på tillståndsmyndigheten. För tidningen Beernews berättar Johan Lindberg att de varit tvungna att sluta med sina populära folkölsprovningar samt göra mer plats i lokalen för matservering för att få fortsätta ha öppet verksamheten. 

Fölk har öppet veckan under påsk och den efter, men sedan stänger de. Passa på att svänga förbi under den tiden och njut av en god bärs!

Stad: 
Kategori: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Krogrecensioner

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!