Fåfängan har nya ägare

10:28 25 Mar 2019

På ett berg en station från Slussen ligger en av Stockholms bästa utsiktsplatser med tillhörande restaurang. Vi talar om Fåfängan som sedan årsskiftet fått nya ägare och en rejäl uppfräschning. 

Inne i paviljongen är det mesta klart, allt från nymålade väggar till nytt tak och nya möbler som flyttat in. Men det är en hel del kvar som ska rustas upp innan Fåfängan slår upp portarna på heltid i början av maj.
– Köket kommer bli helt nytt. Där ute ska vi rusta upp staketen och måla i den här gråblåa färgen som finns här inne också. Vi kommer även skaffa nya loungeaktiga möbler, säger eventchefen Kamilla von Holt

Sedan årsskiftet ägs Fåfängan av BankOmatgruppen som även driver ett flertal andra restauranger i Stockholm, Visby, Örebro och Lofsdalen. Med sin gamla historia och utsikt över Stockholms stadslandskap, behåller restaurangen sitt namn men utvecklar nu ett helt nytt koncept.
– Vi vill behålla Fåfängans gamla prägel med det här anrika och gamla men addera en modern touch. Flaggorna är också slitna så det kommer rustas upp. Vi ska hänga upp belysning i träden och ställa ut sköna hammockar, fortsätter hon.

Tillsammans med de blommande lindarna och nya loungemöbler kan Fåfängans trädgård och uteservering inte bli annat än en drömmig plats som är ett måste att besöka under sommarens varma dagar och svala kvällar. Något som Kamilla von Holt och hennes kollegor kommer arbeta hårt med är att servicen matchar utsikten, och att bygga upp ett nytt rykte för restaurangen.

Nya Fåfängan har redan börjat öppna upp för bruncher under helgerna. Stilen på brunchbuffén beskrivs som a little bit of America, men med breda ramar att röra sig inom. Till exempel finns det fräscha sallader och en kock som tillagar pannkakor och omeletter på beställning mitt i matsalen. Följt av ett stort dessertbord att runda av hela festmåltiden med. I maj kommer bruncherna även toppas upp med live musik.
Från och med maj till augusti har jag bokat in en trubadur som kommer spela några timmar under bruncherna. Det är för att vi vill att våra bruncher ska sticka ut. Tänk dig att sitta här ute i trädgården med utsikten och samtidigt lyssna på livemusik och njuta av den härliga brunchen. Utöver det har jag i ett samarbete med Porter & Thorells Syndrom bokat in ett 20-tal större konserter med artister som tex White Buffalo, Popsicle, Louise Hoffsten och jazzgrammisvinnaren Amanda Ginsburg.

Kamilla von Holt

I nuläget kan man också boka in företagsevent och privata tillställningar. Det kan vara allt från 30-årsfester till bröllop och babyshowers. Fåfängan har kapacitet att ta upp emot 1000 personer. Utöver paviljongen finns ett lusthus, ett hus som ska renoveras om till en bar och glashuset som ska användas till större evenemang.

Med Fåfängans nya regi tillkommer också en helt ny köksmästare och meny där man kommer hitta svenska klassiker som rimmad lax, stekt strömming och en gammal hederlig räkmacka.

Nya Fåfängan ska sträva efter att behålla de gamla gästerna, men även locka en bredare publik.
– Förut har det mest varit fik här uppe och vi vill självklart behålla de gamla besökarna, men vi vill också att ett gäng 20-åringar ska känna sig välkomna eller att man kan ta med sin dejt upp hit på ett glas vin, avslutar Kamilla von Holt.

Öppettider för bruncherna just nu är lördag och söndag 11 - 16:30.
Under sommaren är Fåfängan öppet från 10 till solen går ned.

Stad: 
Kategori: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Krogrecensioner

Krogrecension: Hybrid

Blott ett stenkast från Tele2 Arena ligger den korsning av gastropub och helt vanlig restaurang som vi får anta att namnet anspelar på.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste krogrecensionerna i Stockholm

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!