Fabrique tar över Oaxen på Djurgården

11:03 11 Jan 2023

Oaxen Fabrique öppnar under våren 2023.

Efter 28 år med Oaxen lämnade Agneta Green och Magnus Ek över stafettpinnen precis innan jul. Nu står det klart att det var grundarna av Fabrique Stenugnsbageri, Lotta och David Zetterström, som plockade upp densamma.

Det nya namnet blir Fabrique Oaxen och verksamheten kommer att vara sig tämligen lik. Oaxen Slip blir kvar som restaurang och kompletteras med en vinbar, butik med bageri samt kafé. Hotellverksamheten utvecklas med målet att Oaxens klassiska ”hotellbåt” ska erbjuda övernattningar även vintertid.
– Vi har som gäster på Oaxen genom åren förälskat oss i platsen och att vi nu fått förtroendet att förvalta och utveckla Magnus och Agnetas livsverk är en dröm för oss. Med Slipen som utgångspunkt ska vi skapa ett helhetskoncept inom mat, bröd och dryck med generösa öppettider året runt, berättar Lotta och David Zetterström.

Öppningen av Fabrique Oaxen är planerad till efter påsk 2023. 

Läs även: Fabrique öppnar Santo i Slussgården

Stad: 
Kategori: 
Publicerad i tidning: 

Texten har även publicerats i Nöjesguiden nr 01, 2023.

0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Krogrecensioner

Krogrecension: Melanders Södermalm

Det var i början av förra året som det meddelades att Söderhallarna skulle renoveras inom en nära framtid, och majoriteten av de etableringar som huserar där behövde maka på sig. En av dessa var Melanders som befunnit sig på adressen sedan 1992. Sökandet efter nya lokaler sattes därmed igång och i slutet av samma år meddelades att Melanders istället tar över Södra Sällskapets lokaler på Åsögatan. 

Krogrecension: Bord

Vi hann knappt torka tårarna efter Agrikulturs avsked till den intima lokalen på Roslagsgatan 43 innan tronföljaren Bord hade öppnat på samma adress.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste krogrecensionerna i Stockholm

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!