Oaxen Fabrique öppnar under våren 2023.
Efter 28 år med Oaxen lämnade Agneta Green och Magnus Ek över stafettpinnen precis innan jul. Nu står det klart att det var grundarna av Fabrique Stenugnsbageri, Lotta och David Zetterström, som plockade upp densamma.
Det nya namnet blir Fabrique Oaxen och verksamheten kommer att vara sig tämligen lik. Oaxen Slip blir kvar som restaurang och kompletteras med en vinbar, butik med bageri samt kafé. Hotellverksamheten utvecklas med målet att Oaxens klassiska ”hotellbåt” ska erbjuda övernattningar även vintertid.
– Vi har som gäster på Oaxen genom åren förälskat oss i platsen och att vi nu fått förtroendet att förvalta och utveckla Magnus och Agnetas livsverk är en dröm för oss. Med Slipen som utgångspunkt ska vi skapa ett helhetskoncept inom mat, bröd och dryck med generösa öppettider året runt, berättar Lotta och David Zetterström.
Öppningen av Fabrique Oaxen är planerad till efter påsk 2023.
Läs även: Fabrique öppnar Santo i Slussgården.
Texten har även publicerats i Nöjesguiden nr 01, 2023.