Juni blir en månad i sillens tecken.
Konstnärsbaren har tagit fram en särskild sillmeny som ska serveras under juni. På menyn finns nobissill inspirerad av Tore Wretman, glasmästarsill av kallskänkan Karin Chädström, basilika-, lime- och äpplesill utifrån Karin Fransson, tomat- och sherrysill av Nils Emil Ahlin, gummröra på matjessill av Erik Lallerstedt, ört- och vitlöksströmming av Örjan Klein och Leif Mannerströms inlagda Mannerströmming.
– Få råvaror är så djupt rotade i den svenska mattraditionen som sillen. Det gör den till en självklar utgångspunkt när vi hyllar våra legendarer. Det är samtidigt förvånande hur tidlösa rätterna är, vilket visar på kockarnas storhet, säger källarmästaren Rickard Hansson i ett pressmeddelande
Till sillen serveras västerbottenost, kryddost och kokt potatis.
Silly season på Konstnärsbaren
Stad:
Kategori: