Drick hemma!

08:37 28 Apr 2021

Med löjligt kort framförhållning fortsätter krogrestriktionerna att förlängas och utökas. Vi fortsätter således till stor del att dricka hemma, och här är några av nyheterna på marknaden den senaste tiden.

DRY MARTINI
Cocktail, 266 kr

Efter succéer med såväl sin ordinarie gin som med glöggvarianten släpper nu Stockholms ginproducenter nummer ett en färdigblandad Dry Martini. Drajan behöver bara röras på (eller skakas med) is innan servering. 

KASK
Likör, 279 kr
Bartenderproffset Emil Åreng släpper en svensk kaffelikör baserad på en cocktail han tog fram för ett par år sedan. Lanseringen görs tillsammans med Blekingedestilleriet One Nine och produkten landar i beställningssortimentet under maj månad. Ett måste för dig som gillar Espresso Martini. 

GORDON'S SICILIAN LEMON
Gin, 260 kr
En prisvinnande medelhavstwist på klassiska Gordon's gin. Det är precis vad detta är. Passar lika bra i en klassisk GT som i en mindre klassisk ginpasta. 

PUNKDRÖMMAR
Rött vin

Indiebandet Ingentings låt Punkdrömmar blir till vin då göteborgsbaserade Whine Mechanics sätter tänderna i den gamla dängan. Vinet släpps på bolaget den 1 juni och består till 100 procent av druvan Blaufränkisch.

LITTLE K
Rött vin, 199 kr
Rock'n'roll-producenten Charles Smith är tillbaka med en lillasyster till K Syrah. Little K är till 100 procent gjort på just syrah från Frenchman Hills vars plantor odlades 1998. Resultatet är ett bra och fräscht grillvin. 

GUÍMARO CAMINO REAL 2018
Rött vin, 209 kr
Adegas Guímaros senaste nyhet i det tillfälliga sortimentet är en field blend där en stor majoritet av druvorna är av sorten mencia. Allt är odlat på skifferbaserade vingårdar med minst 50 år på nacken. Slutprodukten är en allsidig smakbomb som egentligen passar till det mesta i matväg. 

PREDATOR HAZY IPA
Öl, 44:90 kr

Stockholm Brewing och Apex kärleksbarn till ipa är en vuxen historia med herkuleshumle och malt på såväl korn som vete och havre. Hela kostcirkeln!

GODA VÄNNERS LAGER 
Folköl
Komikern Marcus Berggren har släppt en folköl i samarbete med Oceanbryggeriet. Goda Vänners Lager finns bland annat att få tag på direkt via bryggeriet i Mölndal, alternativt via Bottle Shops butik i Stockholm. 

MELLERUDS MÄSTARPILSNER 
Starköl, 19:90 kr
Det har blivit en tradition på senare år att vinnaren av Årets Kock får skapa sin egen öl tillsammans med Spendrups bryggmästare Richard Bengtsson, och detta år blir inget undantag. Vinnaren Ludwig Tjörnemo har tillsammans med Bengtsson tagit fram ölet Mästarpilsner, som är en klassisk pilsner med twisten att den innehåller både lagerölsjäst och alejäst.

BROOKLYN PALENQUE
Starköl, 149 kr
Brooklyn Palenque är en syrlig öl med key lime och en nypa av salt, som har lagrats på mezcalfat. Resultatet är en suröl som för tankarna till den klassiska drinken Margarita. Prislappen ligger på 149 kronor och ölet finns endast i en väldigt begränsad upplaga.

PRIPPS RADLER
Radler, 13 kr

Pripps senaste tillskott i det alkoholfria sortimentet är en ljus lager bryggd med frisk citronlemonad. En törstsläckare som helst serveras iskall, och gärna med ett gäng isbitar i glaset.

Stad: 
Kategori: 
Publicerad i tidning: 

Texten har även publicerats i Nöjesguiden nr 04, 2021.

0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Krogrecensioner

Krogrecension: Petri

Petter Nilsson har tidigare bland annat ansvarat för driften på Spritmuseums restaurang och drivit restauranger i södra Frankrike.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste krogrecensionerna i Stockholm

 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!