Då öppnar Adam och Albins krog i Slakthusområdet

08:45 7 Feb 2023

Solen går upp lagom till att våren slår ut. 

I april är det dags för kockduon Adam och Albin att välkomna de första gästerna till sin kommande restaurang Solen. Krogen, som ligger i områdets nya mat- och kultursatsning Hus 26, har hämtat inspiration från soldränkta destinationer som Tel Aviv, Santa Fe, Oaxaca och Neapel.
– Menyn består av vad vi i köket skämtsamt kallar “solens mat”, en samling av de bästa rätterna vi inspirerats av från våra många resor söderut och skapat enligt vår egen prisma, säger Albin Wessman.

På Solen kombineras vedeldat, kolgrillat och den klassiska öppna spisen för att ta fram olika smaker och texturer. Menyn består av olika typer av smårätter, sprödbakad pizza, handgjord pasta, hängmörat kött, mycket grönt och bakverk.
– Alla våra restauranger, från Adam/Albin, ÖN och Misshumasshu, har varit drömprojekt utifrån sina olika koncept och gastronomiska ambitioner. Drömmen kring “solens mat” har länge varit med oss och när vi såg lokalen i Slakthushallarna visste vi direkt att det var dags, säger Adam Dahlberg.

Nu är det bara att hoppas på att namnet på krogen även speglar vilken musik som kommer att spelas. Öppningsdatum för Solen är beräknat till mitten av april.

Stad: 
Kategori: 
Se alla artiklar om: 
Publicerad i tidning: 

Texten har även publicerats i Nöjesguiden nr 02, 2023.

0 Kommentera

Fler artiklar

Redo för Rummel

Krögarna Robin Moderato och Christopher Ellertsson har klippt det röda bandet för sin nya restaurang.

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Krogrecensioner

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste krogrecensionerna i Stockholm

 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!