Nu öppnar den nya krogen Rivetta i Neros tidigare lokaler på Roslagsgatan 4.
Sacha Smederevac har stöpt om trotjänaren Caffè Nero och hämtat inspiration från Venedigs enkla restauranger. Resultatet är kvarterskrogen Rivetta.
– Den gemytliga stämningen från Caffè Nero sitter i väggarna, smakerna kommer från Italien, men det finns mycket nytt att upptäcka på Rivetta. På menyn finns primärt cichettis, små munsbitar på hembakt focaccia med olika matiga toppings, men även smårätter och hemgjord pasta, säger Sacha Smederevac.
På dryckesmenyn finns alla sorters bitters, en vinlista samt kylda drycker som dukas upp på baren under kvällen. På morgonkvisten serveras som tidigare italienska mackor, varma frukosträtter och italienskt kaffe.
– Renoveringen har tagit tid, men vi är så himla nöjda med vår nya fina restaurang där våra önskemål gått i uppfyllelse av arkitektkontoret Millimeter. Rivetta är nu varm och ombonad med trä och mönstrat kakelgolv, en fräsch restaurang utan att vara stel, fortsätter Sacha Smederevac.
Rivetta har öppet för frukost måndag till fredag, för lunch alla dagar i veckan samt middag tisdag till lördag.
Läs även: Buco Nero blir Capannone.
Texten har även publicerats i Nöjesguiden nr 09, 2021.