Foto: Boulebar

Boulebar Rosenlund fyller tre år

15:46 1 Nov 2017

För tre år sedan blev Boulebar Rosenlund en del av den “städa upp Rosenlund-anda” som rådde över Göteborg. I helgen firas detta med pompa och ståt, med bland annat liveband och dj:s.

Inför den stundande födelsedagen har vi snackat med Boulebars egna Hedvig Bergström, som delar med sig minnen inkluderande Hollywoodkändisar och framtiden.  

Kommer du ihåg hur tankarna gick innan ni öppnade Boulebar för tre år sedan?
– Det var nervöst och spännande att se hur en inomhuspark skulle tas emot av Göteborgarna. Vi hoppades att vi skulle skapa en plats dit alla kan komma och hänga som dom är.

Blev det som ni tänkte er?
– Ja, till och med bättre tror jag. Innan vi öppnade tillhörde sporten pensionärerna. Men de senaste tre åren har de fått dela med sig av det roliga. Tänk att Instagramkontot Olika personer vann Invitational, att vi har haft smockade konserter med bland annat Skander, Ikhana och Esther Vallee, i vår lilla park. Den enda som uttryckligen inte gillar boule är William Cohen (Ishi vu), men han brukar komma och hänga ändå. Lite mycket namedropping nu men ni fattar – kul att många gillar Boulebar.

18738844_1683720671668785_6731690452523551918_o.jpg
Hedvig Bergstöm. 

Hur firar man egentligen bäst en treårsdag?
– Kom på lördag så får ni se!

Har du något roligt minne på lager som du kan dela med dig av?
– Jo! Det var himla kul i somras på Heard not Heard premiären när Sebastian Kapocs skulle smygfota Alicia Vikander och blev utskälld av Michael Fassbender. Sebastian visste inte vem Fassbender var men efter lite googlingar fick han fram att han är med i bland annat  X-men och Inglorious bastards. De blev kompisar sen under kvällen, och det bör finnas en bild någonstans i samma ögonblick som han skriker “thats fucking rude man” ...

Om du fick drömma – hur kommer de nästkommande tre åren se ut?
– Jag hoppas att ännu fler hittar hit och att vi kan skapa ännu fler möten mellan nya människor, kulturer, generationer och kompisar. En varm plats som är till för alla helt enkelt. Sen hade det varit kul med en stor boule-festival. Boule och musik är en bra kombo har vi märkt.

 
Stad: 
Kategori: 
Se alla artiklar om: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Krogrecensioner

Krogrecension: Dubbel Dubbel Polhemsplatsen

I ett antal år har Erik Sundfeldt och Lars Olsson med gäng, försett göteborgare med wontons, bao och en massa sugarsnaps. När den fjärde Dubbel Dubbel-restaurangen skulle öppna var hajpen enorm. Lokalen är dubbelt så stor som de tidigare och med ett läge i ett fd. rätt så “ruffigt” område. De som längtade mest efter the grand opening var trots allt GP som efter år av sunkiga mackor från Netto skulle få vällagad lunch – och det fick dem, men middagsgästerna fick vänta lite längre. 

Krogrecension: Bistro Odette

Bistro Odette är litet, men det inte minimalt. Här är det istället familjärt och hemtrevligt på ett sätt jag inte är van vid. Det personliga är återkommande här. Arbetsstyrkan består av de två ägarna, paret Emma och Mathias. Den ena har många strängar på sin lyra och agerar både kock och när behovet finns även servitör. Den förstnämnda är allt i allo – hovmästare, sommelier och servitör.  

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!