The 1975 - Notes On A Conditional Form

Tina Rosenfink 12:57 24 May 2020

En filosofisk fråga jag ställer mig emellanåt är hur det kommer sig att 1975 är så omtyckta? Med flera miljoner lyssningar på Spotify kan de inte vara så usla som jag envisas med att tycka - eller? När jag med ett någorlunda öppet sinne tar mig an bandets senaste fullängdare 

Notes On A Conditional Form hör jag det ännu en gång: de är sämst. 

Till The 1975 försvar har de själva gått ut med informationen om att den här skivan är “messy”. Att det är en spegling av verkligheten, en tolkning av en skev tillvaro. Och jag kan inte låta bli att lida med dem om detta är soundtracket till deras liv. 

Skivan börjar med ett samplat tal av Greta Thunberg, och följs därefter av snabba rocklåtar, instrumentala orkestrar och smörig ballader. Det är en häxblandning med allt det värsta från spritgömman, och lämnar lyssnaren i behov av en ordentlig tupplur för att sova bort snefyllan. 

 

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Nadine Shah - Kitchen Sink

Även om hennes teman kan verka vardagliga blir det aldrig den sortens diskbänksrealism som albumtiteln pekar mot på Nadine Shahs fjärde album. Hon gör visserligen som alla andra 2020 och stannar hemmavid, till skillnad från senast när hon tog sig an orättvisor i ett globalt perspektiv, men det är ingen sömnig förortstillvaro hon vill berätta om. 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!