Nysatsning för Sveriges största ölfestival

Redaktion 14:05 10 Apr 2024

Great Swedish Beer Festival startar om i nya lokaler. 

Det blev fem år i Slagthuset, men inför årets upplaga av Great Swedish Beer Festival är det dags för ett omtag. Mellan den 13-14 september intar Sveriges största ölfestival istället Amiralen i Folkets Park. Detta blir också första gången det hålls en dryckesfestival i lokalen.
– Amiralen bjuder än idag, 85 år efter invigningen, på många av de klassiska dragen från förr, men i en varsamt renoverad och moderniserad version. I och med flytten kan festivalen för första gången också stoltsera med en uteservering för mat och dryck vilket vi tror blir ett bra komplement för ett lättöverskådligt festivalområde inomhus, säger Glenn Pålsson till webbtidningen Beernews

Arrangemanget blir något mindre än tidigare vilket innebär ungefär ett sextiotal utställare och kapacitet för totalt cirka 3 600 besökare. Det har tidigare pratats om att flytta arrangemanget utanför Malmö, men än så länge kan vi alltså vara lugna. 
– Vi känner oss trygga i Malmö och tycker att staden förtjänar att ha kvar ”sin” ölfestival. Men hittar vi rätt förutsättningar på annan ort så lyssnar vi gärna. Festivalen är en nationell angelägenhet, vilket gör att den skulle kunna vara kringresande i någon form för att ytterligare ta fäste i landet, fortsätter Glenn Pålsson.

Biljetter till Great Swedish Beer Festival släpps den 26 april. 

Stad: 
Kategori: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Krogrecensioner

Krogrecension: Poppy

Öppningen är fortfarande så pass ny att inte ens serveringstillståndet är på plats i samband med att vi besöker krogen för första gången.

Krogrecension: Gurras

I samma ögonblick som vi stoppar in foten på Postgatan 16 möter huvudpersonen själv upp med ett fast handslag och ett smittande leende på läpparna.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste krogrecensionerna i Stockholm

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!