Low - C'mon

Patrik Forshage 05:00 15 Apr 2011


Low är på samma sätt som Lambchop långsamt på väg att förvandlas till ett soulband. Nightingale till exempel är en klassisk soulballad, bara avsevärt långsammare, och i texterna blinkas det frisk åt folk som Al Green. Och även om det framför allt var akustik som avgjorde att C'mon spelades in i en gammal katolsk kyrka så smyger ändå sakrala stämningar in i det vaga temat om humanism. Trions mjuka slowmotionsånger blir alltmer existentiella, och de avancerande vokalharmonierna blir alltmer änglalika. Ett par skivor till på den här nivån så är det dags att helgonförklara Low.
Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

The School Book Depository - Bob and the Pitchfork Mob

The School Book Depository är namnet på det imaginära läromedelsförlag där låtskrivaren Fredrik Solfors släpper sina egna inspelningar. Idéen med musikprojektet var total frihet i skapandet och kreativiteten, att släppa musik så fort den är klar och inte vrida/vända/våndas över minsta lilla slinga. Frisläppt och enkelt, utan filter blev resultatet storslaget.

Prince — Originals

Förra året fick vi Prince studioinspelning av Nothing Compares 2 U på singel, och den var så mäktig och fantastisk att vi bokstavligen ramlade omkull, varenda en av oss. I samband med det antyddes att det fanns mycket mer av samma karaktär i Prince vita (eller snarare lila) arkiv, och nu är det dags att ta del av ytterligare 14 låtar som Prince skrev och gav till andra artister att spela.