George Ezra - Staying at Tamara's

Sophie Winberg 00:00 22 Mar 2018

Som någon som inte direkt kunde placera George Ezra, och därför dök helt ovetandes in i denna platta, måste jag erkänna att mitt första intryck var något i stil med ”hjälp, nu är vi i Hey Soul Sister-territorium”.

25-åriga Ezra kommer från Brighton och visar sig ligga bakom Budapest, den snälla, välartade singeln som spelades i bakgrunden av alla fik jag besökte 2014. Ezras blixtframgångar följs nu upp av detta, ganska slätstrukna, andra album.

Vartefter plattan tuffar på blir spåren aningen starkare, och det är inte omöjligt att spåren skulle växa ytterligare över tid, även om de generellt är för tillrättalagda och välkammade för mig. Än bättre gör sig flera av spåren i de urfina karaoke-klipp han postat på Youtube i dagarna.

Värt att uppmärksamma är att First Ait Kit gästar låten Saviour. Värt att dessutom tillägga är att spåret tyvärr helt förpassar dem till körsångerskor.

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

The Rock*A*Teens - Sixth House

Du är förlåten för att aldrig ha hört talas om The Rock*A*Teens, de var som bäst måttligt framgångsrika på den lokala Atlanta-scenen innan de la ned verksamheten för 16 år sedan. Men när de nu är tillbaka med intensiv och rejäl skramlig garagerock och med en frontfigur i Chris Lopez med febrig intensitet, kraftfull pondus och en rejäl dos självironisk humor finns det ändå anledning att låna dem ett öra. Särskilt Lady Macbeth oroar och övertygar.

Dirty Projectors - Lamp Lit Prose

Den sortens hipsterness som Dirty Projectors med sin distinkta Brooklynindie full av modern och dansbar elektronik för några år sedan var självaste sinnebilden av brukar ha kort hållbarhet. Men som få samtida band har Dave Longstreth upprätthållit en sådan status över åren, och när han nu återvänder med finns alla förutsättningar för en fortsättning på det.

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!