George Ezra - Staying at Tamara's

Sophie Winberg 00:00 22 Mar 2018

Som någon som inte direkt kunde placera George Ezra, och därför dök helt ovetandes in i denna platta, måste jag erkänna att mitt första intryck var något i stil med ”hjälp, nu är vi i Hey Soul Sister-territorium”.

25-åriga Ezra kommer från Brighton och visar sig ligga bakom Budapest, den snälla, välartade singeln som spelades i bakgrunden av alla fik jag besökte 2014. Ezras blixtframgångar följs nu upp av detta, ganska slätstrukna, andra album.

Vartefter plattan tuffar på blir spåren aningen starkare, och det är inte omöjligt att spåren skulle växa ytterligare över tid, även om de generellt är för tillrättalagda och välkammade för mig. Än bättre gör sig flera av spåren i de urfina karaoke-klipp han postat på Youtube i dagarna.

Värt att uppmärksamma är att First Ait Kit gästar låten Saviour. Värt att dessutom tillägga är att spåret tyvärr helt förpassar dem till körsångerskor.

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Laura Stevenson - Big Freeze

Laura Stevenson är en artist vars musik låter så himla bekant utan att jag någonsin hört den innan. Det är poppig indie med countryinslag som kanske inte är så innovativ men eftersom igenkänningen är så stor känns musiken trygg och jag tycker genast om det. Laura Stevenson är vad Lana Del Rey hade varit om hon aldrig bytt namn och flyttat till Hollywood.

Ex Hex - It’s Real

”Powertrio” kallar sig det här Washington D.C.-bandet, och om det är ett begrepp som klingar sjuttiotal är det ingen slump. På sitt andra album riffar Mary Timony piggt och hårt över Betsy Wrights och Laura Harris stompiga glamrytmer, och om inte Joan Jett tar åt sig äran av hur hon sjunger är orsaken enbart ödmjukhet.