Highasakite - The Bare Romantic Pt.2

Sophie Winberg 00:00 9 Feb 2020

Highasakite har varit extremt produktiva på sistone, men med den senaste tidens framgångar kom också de externa förväntningarna som kan vara kvävande för vilken kreatör som helst. På The Bare Romantic har Highasakite därför gjort allt de kunnat för att verka utanför dessa allmänhetens krav.

Jag tyckte mycket om The Bare Romantic Pt.1 när den nådde oss i höstas. Att jag skulle tycka om den andra halvan av detta släpp kanske således inte var någon högoddsare. Så länge det norska bandet inte tog en tvär sväng mot black metal på The Bare Romantic Pt.2 var jag med på tåget. 

För jag vet inte hur, men Highasakite trycker på alla mina knappar. Jag får gåshud, och ett underbart lugn infinner sig. Hjälp, jag kanske upplever deras musik som ASMR? Om så är fallet känns det ju onekligen bättre att bara sätta på lite härlig norsk indie än att behöva sitta och titta på någon knäppis som borstar håret två centimeter ifrån en mikrofon på Youtube.

 

 

 

Foto: Jörgen Nordby

 
Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler musikrecensioner

John Riggebo – Krossa kuken krossa mig

John Riggebo har alltid gjort väldigt nedskalad musik. Väldigt alternativt, ibland svårtillgängligt och naket. Nytt för den här gången är ett elektroniskt sound vi inte riktigt hört förut. Riggebo är främst känd för sin retliga poesi. 
 
Sångaren har en autotunad röst. Han sjunger över minimalistiska kompositioner med distade syntar, nästan i stil med chipmusik, genren där man hämtar ljuden från gamla spelkonsoller som Gameboy och Nintendo.