La Roux – Supervision

Sophie Winberg 00:00 11 Feb 2020

För en ny popakt krävs en panghit, och en lovande popkarriär kan konstateras om denna hit lyckas följas upp med singel nummer 2. Det är med dessa mått mätt svårt att lägga ribban högre än La Roux gjorde 2009 när singeln Bulletproof'följdes upp av In For the Kill från det självbetitlade debutalbumet. Den dåvarande duon plockade hem en Grammy för bedriften. Underbara indiepopspår som Sexotheque på platta två nådde kanske aldrig de breda massorna på samma sätt, men höll en ännu högre musikalisk nivå. De cementerade Elly Jackson, nu soloartist, som en extremt kapabel hitmaskin.

Därför är det svårt att inte bli lite besviken över detta tredje La Roux-släpp där hitsen lyser med sin frånvaro och lekfullheten uteblir. Vi lunkar oss igenom åtta spår på autopilot - inget lämnar något större avtryck, och ibland känns det till och med något banalt.

 
Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler musikrecensioner

Finntroll - Vredesvävd

Dessa finska tokar är nu inne på sitt sjunde album med trolska texter på svenska. Musikaliskt rör bandet sig fortfarande i en folkmusikalisk grund med en stor del insprängd humor. Samtidigt har bandet maxat inspirationen från extrem symfonisk metal som gränsar till den black metal vi bekantade oss med i slutet av 90-talet. 

Garbochock — En annan dag

När Stry Terrarie från absolut ingenstans släpper ett andra studioalbum med Garbochock är det på många sätt en sensation. Bandets hittills enda album Ritual från 1980 är en av de mest intensivt brännande album som givits ut i landet, och ett av de fem album som kommit att definiera svensk postpunk (jodå, jag sneglar också åt ert håll TT-Reuter, Cortex, Brända Barn och Dom Dummaste), så ett nyutgiven Garbochock-album är en sensation i sig.