La Roux – Supervision

Sophie Winberg 00:00 11 Feb 2020

För en ny popakt krävs en panghit, och en lovande popkarriär kan konstateras om denna hit lyckas följas upp med singel nummer 2. Det är med dessa mått mätt svårt att lägga ribban högre än La Roux gjorde 2009 när singeln Bulletproof'följdes upp av In For the Kill från det självbetitlade debutalbumet. Den dåvarande duon plockade hem en Grammy för bedriften. Underbara indiepopspår som Sexotheque på platta två nådde kanske aldrig de breda massorna på samma sätt, men höll en ännu högre musikalisk nivå. De cementerade Elly Jackson, nu soloartist, som en extremt kapabel hitmaskin.

Därför är det svårt att inte bli lite besviken över detta tredje La Roux-släpp där hitsen lyser med sin frånvaro och lekfullheten uteblir. Vi lunkar oss igenom åtta spår på autopilot - inget lämnar något större avtryck, och ibland känns det till och med något banalt.

 
Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler musikrecensioner

Therion - Leviathan

För att vara så pass etablerat som Therion är arbetar de i en högst perifer miljö, bortom trender och regler. Det gör det svårt att veta vad man ska förvänta sig av bandledaren Christofer Jonssons gotiska symfoniska operametal. Men inför denna sjuttonde fullängdare var ambitionen uttalad att ta fram Therions mer ”hittiga” stunder.

Michaela Åberg - Merry Crisis

Så länge jag kan minnas har jag varit svag för psykedelisk rock. Musiken lyckas många gånger gräva sig långt innanför huden, men det finns även flera fall då psykrocken har misslyckats och i stället framstått som pretentiös. Det hela beror helt enkelt på vem artisten är. 

Bicep – Isles

2020 var ett år av hemmasittande, men på Isles har Bicep gjort en musikalisk jorden runt-resa, influerade av Londons alla ljud.