Wojarski

Carl Reinholdtzon Belfrage 12:16 23 Nov 2005
Foto: James Holm Wojarski är världens största barkbåt. Det är trä överallt, vilket kan tyckas trist, men det är samtidigt en dröm för lyckliga kärlekspar och pyromaner. Wojarski är alltså ett mysställe. Ett gömställe att krypa in i för att glömma verkligheten och det grå Göteborg för en stund. Jag skulle vilja jämföra det med Krakow. Två krogar som utanför all minimalistisk hets har lyckats karva ut ett eget litet universum. Det kan tyckas lite löjligt, men det är faktiskt något så nära en familjemiddag på en söndag man kan komma, just att stega in på Wojarski. Alltid varma leenden och stora hjärtan. Wojarski är en krog med rätter från hela Öst. Rysk-, polsk-, ungersk kokkonst - här samlas de alla under ett och samma tak. Fruktansvärt billigt och prisvärt. Här kan du njuta av saltgurka med honungssmetana (40 kr), ostgratinerade champinjoner(40 kr) samt ost- och vitlöksgratinerade diton (40 kr). Allt roligt gott och framförallt till sådana priser att man gott och väl kan kosta på sig att testa lite olika varianter. Andra roliga saker värda att lyfta fram är, och lyssna noga nu, ryskt ägg! Med potatissallad, skinka och stenbitsrom! Supergott. Grillad vitlöksmarinerad paprika finns också. Serveras med fårost och vinägrettsås. Exotiskt, inte sant? Ja, ni förstår att jag blivit djupt förtjust i Wojarskis lilla meny. Och jag skulle kunna hålla på hela natten och rada upp roliga soppor till fantastiska priser eller locka er med bigos, polsk surkålsgryta, panerad ost royal eller en ungersk, grillad kyckling, men ni gör bäst i att gå dit själva och njuta av både det ena och det andra.
Stad: 
Lokal: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler recensioner

Krogrecension: Poppy

Öppningen är fortfarande så pass ny att inte ens serveringstillståndet är på plats i samband med att vi besöker krogen för första gången.

Krogrecension: Gurras

I samma ögonblick som vi stoppar in foten på Postgatan 16 möter huvudpersonen själv upp med ett fast handslag och ett smittande leende på läpparna.

Fei

Lägst upp i Petter Stordalens hotellkomplex på Lindholmen ligger restaurang Fei.

Krogrecension: Husette

En nytändning och lägesföränding behövdes efter pandemin och det blå trähuset med stor potential, omringat av kulturskapare, skulle bidra med just det.

Bar Minimal

Vid sidan av ett sort fokus på naturliga viner har Bar Minimal gjort sig känt för sin hantverksmässigt tillagade pizza.

Bikt

När fyra rutinerade krogrävar slog sina påsar ihop blev resultatet restaurang Bikt.

Senaste krogrecensionerna i Göteborg

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!