Vinnys Krog

Redaktion 08:01 4 Sep 2018

Har du inte sett Vinnys har du inte sett Malmö. Lite så är det. För det här är så äkta en kvarterskrog kan bli i innerstan, ett stenkast från Folkets park. 

Taket är fyllt av fotbollshalsdukar i udda kombinationer. Från stadens stolthet Malmö FF till AC Milan och andra klassiska storklubbar. En handfull TV-apparater fyller väggarna och trots att nästan alla blickar riktas mot skärmarna när Malmö FF spelar match är Vinnys så mycket mer än en sportbar.

Hos Vinnys samlas kvartersinvånarna och lokala förmågor för att käka och dricka hyfsat prisvärd öl. ”En falcon” är en standardbeställning för 59 spänn. Stammisar blandas med studenter och kompisgäng och det är lite som att kliva in i Malmös vardagsrum. Krogen är familjeägd.

Menyn är en klassisk pubmeny med komplementet pizzaugn. Plankor, hamburgare, enkla pastarätter och pizzor serveras på löpande band från köket av lyhörd och tillmötesgående serveringspersonal. Det går undan och det är enkelt.

Vi beställer in en plankstek på ryggbiff, mediumstekt (169 kr) och en vegetarisk pizza (Vegetale, 70kr), för att testa det bästa av två världar. Planka på kvarterskrog är väl lika given som korv hos Pölsemannen?

Därtill blir det två hoff (49kr styck). Inga konstigheter, det är trots allt mitt i veckan.

Ljudnivån är ständigt hög, fast inte på ett icke-trivsamt sätt. Lite som att vara på en hemmafest. Samtalen och skratten avlöser varandra. Föga förvånande är det ett grabbgäng som står för de högsta gapskratten och tonerna. 

Vi behöver inte vänta särskilt länge, men det går inte heller misstänksamt fort innan maten kommer in. 

Ryggbiffen ser ut som ryggbiff på planka ser ut. Moset ramar in biffen och den stekta champinjonen, tomaten och den baconlindade sparrisen är där. Pizzan ser ut som en pizza gör och befinner sig i stadiet mellan tjock och smal deg. 

Om vi börjar med plankan så är köttet precis vad det lovar. Kanske skulle det kunna vara lite saftigare. Men det är långt ifrån segt. Överlag går det inte att klaga på något särskilt förutom baconlindningen som skulle kunna vara mer välstekt. Men vi reser oss inte heller upp och jublar. Det är vad det är och vad man kan förvänta sig, ”rätt gott”.

Pizzan håller bra klass för att vara i området som annars domineras av falafel, kebab och shawarma. Ingredienserna känns fräscha och kombinationen ost och tomatsås är precis lagom. Av 36 pizzor på menyn är 10 vegetariska. Det måste ändå godkännas. Och det mättar bra, vilket är ett plus när man sitter på Vinnys och tar ett par öl. 

Maten är vad den utlovar. Klassisk pubmat, som verkligen håller måttet. 

Men anledningen till att besöka Vinnys är knappast maten. Det är stämningen. Stammisar, barnfamiljer och hipsters i en salig blandning och det är inga konstigheter. Vinnys klarar väl godkänt och är i topp när det kommer till kategorin ”kvarterskrog”, vilket är betygsskalan att förhålla sig till den här gången.

Adress: 
S:T Knuts torg 3
Telefon: 
040-232731
Öppettider: 
Tisdag-Torsdag: 15:00-23:00 Fredag: 15:00-00:00 Lördag: 13:00-00:00 Söndag: 13:00-22:00.
Stad: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler recensioner

Krogrecension: Gerege

Sedan övertagandet av klassiska Mongolian Barbecues lokaler på Södra Promenaden 2017 har Gerege varit ett spännande tillskott på Malmös restaurangkarta.

Krogrecension: Sushi Rebellion

I våras skrev vi om faktumet att antalet sushirestauranger som poppade upp i Malmö höll god takt med antalet barn som förlöstes i babyboomen på 40- till 60-talet. Sushi Rebellion var en av dessa, som vi dessutom uppmärksammade i samband med att det blev klart att man skulle slå upp portarna. 

Senaste krogrecensionerna i Malmö

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!