TGI Friday's

14:56 2 Oct 2009



TGIF står för fest, frihet och, om man får tro restaurangen TGI Friday's: En överprisad köttbit. Restaurangkedjan startade i New York 1965 och har idag 185 740 fans på Facebook.

Nu har de öppnat i brutalt stora lokaler på Lilla Torg med sina karaktäristiska rödvita ränder. På väggen står skrivet "Varje dag är fredag" och den tisdag som vi besöker krogen är uteserveringen proppfull med barnfamiljer och röda ballonger, vilket snart byts ut mot killgäng och röda drinkar. TGI Friday's uppfann happy hour och Long Island Ice Tea och det är den enda anledningen att ta sig hit. Restaurangen är helt enkelt bäst i stan på drinkar just nu. Personalen drillas varje vecka i konsten och deras västar pryds med pins som visar vilken nivå de ligger på och hur mycket de har sålt för. Vår servitris för dagen visar sig även kunna flyta på vatten; hon har Baddaren på sig. Men det hjälper inte oss. Förrätten kommer in till fördrinkarna och vi har knappt hunnit ta sista tuggan då huvudrätten dundrar in utan att vi ens fått frågan om vi vill beställa in vin. Maten har amerikanskt ursprung men det är inte så här vi minns våra potato skin. De serveras med creme fraiche i stället för en smakrik sour cream. En Jack Daniel's steak kommer med en redan kall cheddar cheese-potatismos och en Jack Daniel's-sås slafsigt upphälld i en skål. Våra ribs visar sig i tre nyanser av brunt, vissna ljusbruna pommes som inte ens är bättre än McDonald's, torra bruna ribs och en skål med samma bruna glaze som ligger över köttet. Det ser inte det minsta aptitligt ut. Vi saknar något extra, en smakrik detalj som berättigar ett så högt pris. En highway-sylta på route 66 hade levererat bättre till halva priset. Men vår frozen margarita, den var perfekt!

 

Öppettider: 
mån–tors 11–01, fre 11–02, lör 12–02, sön 12–01.
Stad: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler recensioner

Kokoo Bello

Kokoo Bello

Kokoo Bello satsar på fondue när de flesta har glömt bort i vilket förråd vi ställde sjuttiotalets fonduegrytor. Om du aldrig testat är principen som följer: ett uppvärmt kärl med ost, buljong eller olja på bordet, vari du doppar eller tillagar olika tillbehör. 

Ankara

När man får ett fönsterbord på Ankara har man utsikt över tiggande narkomaner och en Dressman-logga från ett köpcentrum. Det är scener och bilder som på krogen är lika fördelaktigt som en våt handduk när man har badat. Men just detta är naturligtvis inte Ankaras fel. Nej, Ankara har större problem. I köket. Egentligen borde den här texten

Senaste krogrecensionerna i Malmö

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!